Πολιτική

Μηταράκης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Πολλά αξιόλογα στελέχη της κεντροδεξιάς θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι

Μηταράκης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Πολλά αξιόλογα στελέχη της κεντροδεξιάς θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
«Είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει όταν αυτή ωριμάσει», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, ερωτηθείς για έναν υποψήφιο από την κεντροδεξιά για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι «πολλά αξιόλογα στελέχη» της κεντροδεξιάς θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με αυτή την τοποθέτησή του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Dnews. Όπως έχουν γράψει τα «Παιχνίδια Εξουσίας», 15 «γαλάζιοι» βουλευτές δεν στηρίξουν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προτείνει για δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Όταν ρωτήθηκε αν πρέπει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προταθεί κάποιο πρόσωπο από την κεντροδεξιά, ο Νότης Μηταράκης απάντησε μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1:

«Υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα στελέχη της κεντροδεξιάς, τα οποία έχουν ιστορική διαδρομή στην πολιτική, μπορώ να σκεφτώ πάρα πολλά τέτοια πρόσωπα, τα οποία θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Νομίζω είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει όταν αυτή ωριμάσει».

Σε ό,τι αφορά στον ανασχηματισμό, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι ήταν «πολύ καλός». Ο πρωθυπουργός «επέστρεψε στελέχη με πάρα πολύ καλή εμπειρία σε κρίσιμους τομείς. Τομείς που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, εξαιρετικούς συναδέλφους, τον κ. Θεοδωρικάκο, τον κ. Τσιάρα, τον κ. Παναγιωτόπουλο, τους οποίους εκτιμώ και σέβομαι», συμπλήρωσε.

«Από εκεί και πέρα η μάχη θα δοθεί στο αποτέλεσμα. Οι υπουργοί κρίνονται από την αποτελεσματικότητά τους και ο πρωθυπουργός θα κριθεί από τον ελληνικό λαό το 2027 από τη συνολική απόδοση της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τους λόγους που οδήγησαν στο εκλογικό αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων ο Νότης Μητεράκης ανέφερε ότι το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ήταν «διχαστικό» για την ελληνική κοινωνία και σημείωσε ότι ο ίδιος δεν ψήφισε τον νόμο.

{https://www.youtube.com/watch?v=7CGWCD8OkOk}