Πολιτική

Υπό διάλυση οι Σπαρτιάτες: Αποχώρησε και ο Ασπιώτης μετά τον Γαυγιωτάκη

Υπό διάλυση οι Σπαρτιάτες: Αποχώρησε και ο Ασπιώτης μετά τον Γαυγιωτάκη
Μπαράζ αποχωρήσεων στους Σπαρτιάτες.

Και ο Γιώργος Ασπιώτης αποχώρησε από του Σπαρτιάτες και πλέον είναι ένας ακόμη ανεξάρτητος βουλευτής, ενώ η ΚΟ είναι στο όριο της διάλυσης πλέον καθώς είναι μόνο 5 βουλευτές, με τους ανεξάρτητους να ανεβαίνουν σε 11.

spartiates aspiotis 50e03

Προηγήθηκε η ανεξαρτητοποίηση του Μιχ. Γαυγιωτάκη, ο οποίος αφήνει αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος για την διαχείριση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Σπαρτιάτες και ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, να γίνει έλεγχος στα οικονομικά του κόμματος και το πως αξιοποιούνται οι δημόσιοι πόροι που λαμβάνει το κόμμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γαυγιωτάκης στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του αναφέρει τα εξής:

«Σε ιδιαίτερα κρίσιμες περιστάσεις, προέχει ως βουλευτές να αξιώνουμε ελευθερία και όχι λανθάνουσα ανεξαρτησία. Καθότι, η αξιοπρεπής και υπεύθυνη στάση, έχει αφενός μεν επίγνωση της σκλαβιάς και της επερχόμενης υποτέλειας την ίδια όμως στιγμή, υψώνει φωνή συνείδησής προκειμένου να σπάσει τα «δεσμά», οπουδήποτε και αν χαλκεύονται.

Αυτές τις στιγμές σημασία έχουν οι πράξεις και όχι τα λόγια, διότι με τα λόγια σου απαντάνε με λόγια. Όμως για εμάς τους Κρητικούς προέχουν οι πράξεις και το φρόνημα της γενναιότητας. Προτάσσουμε το θάρρος τη δύναμη του φρονήματος τα βήματα μπροστά και όχι την οπισθοχώρηση. Δεν χαριζόμαστε αγαπητέ κύριες πρόεδρε σε επίγειους παραδείσους ούτε συνωμοτούμε στα θέλγητρα και προσταγές ενός επίδοξου εισβολέα.

Περαιτέρω αξιότιμε κ. Πρόεδρε, γνωρίζοντας την ευαισθησία ήτις σας διακρίνει περί της χρηστής και διαφανούς δημοσιονομικής διαχείρισης δημοσίων πόρων και καθότι μέχρι σήμερα διετέλεσα διευθυντής της Κ.Ο. του πολιτικού κόμματος Σπαρτιάτες, παρακαλώ για την ενεργοποίηση σχετικών διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας (Ν.3023/2022 ως τροποποιήθηκε και ισχύει) περί της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων καθώς και της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου του άρθρου 3Α του Ν.32`13/2003 ως ισχύει.