Πολιτική

Νέα 24ωρη απεργία στην «Αυγή» την Πέμπτη

Νέα 24ωρη απεργία στην «Αυγή» την Πέμπτη Φωτογραφία: SOOC/ GEORGE VITSARAS
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις, μετά την απόφαση για αναστολή της έκδοσης του καθημερινού φύλλου της «Αυγής».

Νέα 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, στην «Αυγή» και την ιστοσελίδα της εφημερίδας, μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ανασταλεί η έκδοση του καθημερινού φύλλου.

Τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 6:00 της Πέμπτης έως την ίδια ώρα της Παρασκευής, στην «Αυγή» και το avgri.gr.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, ζητούν ξανά να ανακληθεί αμέσως η απόφαση για αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου και να ξεκινήσει διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τα σωματεία των εργαζομένων στην εφημερίδα, προκειμένου να συζητηθούν τα εργασιακά θέματα που αφορούν στους εργαζομένους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς Τύπου στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα.

Παράλληλα, η ΕΣΕΗΑ και η ΕΠΗΕΑ ζητούν τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι έβγαλαν δεύτερο απεργιακό πρωτοσέλιδο. «Απεργούμε για να μείνει η Αυγή ανοιχτή» ο κεντρικός τίτλος του.

{https://www.facebook.com/ergazomenoi.avgi/posts/pfbid034QcUeGnPSTeHqV75BPTdb1JVsRsphX9fPUecAnUDY2t6w1ogQmgJKurqTERiN3jUl}

Επίσης, ανάρτησαν πανό στα γραφεία της εφημερίδας.

{https://www.facebook.com/ergazomenoi.avgi/videos/487767523762842/}