Πολιτική

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον πρέσβη της Ιαπωνίας

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον πρέσβη της Ιαπωνίας Φωτογραφία: intime
Σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, και τον πρέσβη της Ιαπωνίας, κ. Ίτο, στην πρεσβευτική κατοικία.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της υπουργού στο Τόκυο για τη διεθνή έκθεση τουρισμού, που θα λάβει χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο πρέσβης της Ιαπωνίας παρέθεσε γεύμα προς τιμήν της κ. Κεφαλογιάννη, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη συμβολή της στην επιτυχία της πρόσφατης επίσκεψης της πριγκίπισσας Κάκο στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη της πριγκίπισσας έγινε στο πλαίσιο της 125ης επετείου των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας και εντάσσεται στο Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της επίσκεψης της κ. Κεφαλογιάννη στο Τόκυο.

Η υπουργός Τουρισμού θα παραστεί στη σημαντική διεθνή έκθεση τουρισμού, όπου η Ελλάδα θα έχει αξιοσημείωτη παρουσία, προωθώντας την πολιτιστική διάσταση του ελληνικού τουρισμού που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους Ιάπωνες επισκέπτες.

Ανάμεσα στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ξεχωρίζει η παρουσίαση της φωτογραφικής έκθεσης του διάσημου φιλέλληνα αμερικανού φωτογράφου Robert McCabe, η οποία εστιάζει στην Ελλάδα της δεκαετίας 1950-1960.

Η έκθεση είχε παρουσιαστεί στο Μουσείο της Ακρόπολης κατά την επίσκεψη της πριγκίπισσας Κάκο στην Ελλάδα.

Επιπλέον, θα γίνει η παρουσίαση της επετειακής έκδοσης του έργου του Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία» στην ιαπωνική γλώσσα, μια πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.