Πολιτική

Νέο μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την Αυγή, ο Κασσελάκης ξεκινάει περικοπές και «Στο Κόκκινο»

Νέο μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την Αυγή, ο Κασσελάκης ξεκινάει περικοπές και «Στο Κόκκινο»
Σε λειτουργία εξοικονόμησης μοιάζει να εισέρχεται η Κουμουνδούρου καθώς, μετά το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής, η σκυτάλη των περικοπών περνά στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, το «στο Κόκκινο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Dnews», χθες ανακοινώθηκε στους εργαζομένους του σταθμού, ότι οι απογευματινές ενημερωτικές εκπομπές (μετά το ενημερωτικό μαγκαζίνο, το οποίο τελειώνει στις 15:00) θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από μουσική, προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του.

Κατάργηση εκπομπών και προτάσεις για εθελουσιες

Παράλληλα, έγιναν ήδη 4 προτάσεις για εθελούσιες εξόδους σε δημοσιογράφους του «Κόκκινου», ενώ οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι θα στριμωχτούν στις πρωινές ώρες και τα σαββατοκύριακα. Ανάμεσα σε αυτούς που είχαν εκπομπές στην απογευματινή ζώνη περιλαμβάνονται και οι Τζούλη Τσίγκα, Γιάννης Ανδρουλιδάκης, Γιώργος Κυρίτσης, Άγγελος Τσέκερης, Ναταλί Χατζηαντωνίου, Ανδρέας Πετρόπουλος, Θέκλα Τζελέπη.

Περικοπές σε πολλά επίπεδα

Οι αποφάσεις φέρονται να πάρθηκαν κατά τη συνεδρίαση της νέας οικονομικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή σε συνέχεια των επιλογών που έγιναν για το καθημερινό φύλλο της Αυγής. Άλλωστε, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρεται διαρκώς το τελευταίο διάστημα στην ανάγκη «νοικοκυρέματος» των οικονομικών του κόμματος, το οποίο καθυστέρησε και την πληρωμή μισθών στους υπαλλήλους της Κουμουνδούρου.

Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι της Αυγής

Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες τον τρόπο αντίδρασης των εργαζομένων. Πάντως, οι συνάδελφοι τους της Αυγής προσανατολίζονται σε συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, μεταξύ των οποίων και η παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Κουμουνδούρου την Πέμπτη, όπου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Και αυτό, διότι δεν έχουν πάρει επαρκή στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της εφημερίδας μετά τον περσινό Σεπτέμβριο, ώστε να μπορέσουν να σχηματίσουν εικόνα για τις προτάσεις που τους έχει καταθέσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Επιπλέον, διάχυτη είναι η καχυποψία ότι οι προτάσεις ουσιαστικά αντικατοπτρίζουν τη βούληση της ηγεσίας του κόμματος για «απαλλαγή» από το «βάρος» της εφημερίδας.