Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Η Κύπρος δεν μπορεί να παραμένει διαιρεμένη

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Η Κύπρος δεν μπορεί να παραμένει διαιρεμένη Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Η πέμπτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους τελευταίους 12 μήνες.

Το αμοιβαίο όφελος από τη διατήρηση κλίματος ηρεμίας στις διμερείς σχέσεις, επισήμαναν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνάντηση που είχαν απόψε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην Ουάσιγκτον.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 40 λεπτά και οι δύο ηγέτες προσχώρησαν σε μια σύντομη επισκόπηση των διμερών σχέσεων μετά την τελευταία συνάντηση που είχαν τον περασμένο Μάιο στην Άγκυρα, ενώ συζήτησαν και για την επόμενη συνάντησή τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν και τη συνεργασία για την επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί για διπλασιασιασμό του όγκου των διμερών εμπορικών συναλλαγών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο Κυπριακό τονίζοντας ότι 50 χρόνια μετά την τραγωδία του '74 δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος-μέλος της Ε.Ε., να παραμένει διαιρεμένη και επανέλαβε την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του και για την συνεργασία με τις τουρκικές αρχές στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τέλος θέματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ