Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης δεν θέλει την εκλογή Διαμαντοπούλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης δεν θέλει την εκλογή Διαμαντοπούλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Φωτογραφία: Eurokinissi
Στο Μαξίμου προσβλέπουν σε ήττα της Αννας Διαμαντοπούλου, επειδή θεωρούν ότι έχει απήχηση σε ένα ακροατήριο του κέντρου, που αποτελεί προνομιακή δεξαμενή ψήφων για τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι της Αννας Διαμαντοπούλου στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ της καταλογίζουν στήριξη στον Κ. Μητσοτάκη στις εκλογές του 2019 και στάση ευμενούς ουδετερότητας στη συνέχεια. Γι αυτό και διακινείται η φήμη ότι στο παρασκήνιο ίσως υπάρχει κρυφή συνεννόηση της πρώην Επιτρόπου και Υπουργού με τον πρωθυπουργό για μετεκλογική συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία της.

Το ρεπορτάζ της στήλης διαψεύδει κατηγορηματικά ένα τέτοιο σενάριο. Αντίθετα, σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου προσβλέπουν σε ήττα της Αννας Διαμαντοπούλου, επειδή θεωρούν ότι έχει απήχηση σε ένα ακροατήριο του κέντρου, που αποτελεί προνομιακή δεξαμενή ψήφων για τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Με άλλα λόγια, στο επιτελείο του πρωθυπουργού επικρατεί η εκτίμηση ότι εάν κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία η Άννα Διαμαντοπούλου, το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ο φυσικός χώρος υποδοχής των δυσαρεστημένων κεντρώων που έδωσαν στη ΝΔ το 41% στις τελευταίες εκλογές. Και φοβούνται ότι, σε μια τέτοια περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ θα "φουσκώσει" και θα βρεθεί στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκτώντας σύντομα δυναμική κυβερνητικού κόμματος.

Η ανησυχία αυτή βασίζεται στην ανάλυση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών που έδειξε ότι απείχαν πολλοί μετριοπαθείς πολίτες με πολιτική αναφορά στο κέντρο, οι οποίοι, δυνητικά, θα προσελκύονταν από τον μεταρρυθμιστικό λόγο της Αννας Διαμαντοπούλου.

Αλλωστε, η στροφή της κυβέρνησης όλο και δεξιότερα ωθεί σε απογοήτευση, εκ των πραγμάτων, τον κόσμο του κέντρου που πίστεψε στον Κ. Μητσοτάκη. Περίμεναν μεταρρυθμίσεις και τους προέκυψε βλέπετε... Μπελέρης!

Α.Σ.