Πολιτική

Γεραπετρίτης: Να προσπαθούμε για την ειρήνη, όχι να καλλιεργούμε τον πόλεμο

Γεραπετρίτης: Να προσπαθούμε για την ειρήνη, όχι να καλλιεργούμε τον πόλεμο Φωτογραφία: SOOC/ ARIS OIKONOMOU
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης δεν αποδέχθηκε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί υποχωρητικότητας της Αθήνας στα ελληνοτουρκικά.

«Το χρέος μας είναι να προσπαθούμε για την ειρήνη όχι να καλλιεργούμε τον πόλεμο», τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών της Νίκης και των Σπαρτιατών «για τη συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας να υποστηρίξουν από κοινού υποψηφιότητες για δυο σημαντικές θέσεις του ΟΑΣΕ».

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε παράλληλα πως «πρέπει να συζητούμε για να αποσυμπιέζουμε τις εντάσεις που παράγουν κρίσεις», μη αποδεχόμενος τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για υποχωρητικότητα της ελληνικής πλευράς στα ελληνοτουρκικά ζητήματα.

«Η Ελλάδα είναι ισχυρή έχει διπλωματικό κεφάλαιο παντού, ενισχύει συνεχώς τις ένοπλες δυνάμεις και από το 2025 γίνεται μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας», επισήμανε παράλληλα ο κ. Γεραπετρίτης.

Μιλώντας για την επιθυμία Αθήνας και Λευκωσίας για επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, υπογράμμισε ότι για την ελληνική εξωτερική πολιτική το Κυπριακό είναι ύψιστη προτεραιότητα και πως η Αθήνα θα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου έτσι ώστε ο διάλογος να οδηγήσει σε δίκαιη και βιώσιμη λύση.