Πολιτική

Μετωπική στη Βουλή για την επίθεση Πολάκη στη Συρεγγέλα: «Στη βία δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις»

Μετωπική στη Βουλή για την επίθεση Πολάκη στη Συρεγγέλα: «Στη βία δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις» Φωτογραφία: INTIME
Αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Δικαιοσύνης και του τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση Πολάκη στην Συρεγγέλα.

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η οξεία αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την φραστική επίθεση του Παύλου Πολάκη στη γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπουγάς, μιλώντας στην επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού του ενέχυρου, τόνισε πως «η βία όποια μορφή κι αν έχει, είτε είναι βία η οποία ασκείται με χειροδικία, είτε είναι βία που ασκείται ψυχολογικά, είτε η λεκτική βία είναι καταδικαστέα».

Επισήμανε δε, πως στη βία δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις και εκείνο που του έκανε εντύπωση είναι ότι κανείς από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης «που υπεραμύνονται των δικαιωμάτων των γυναικών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, δεν έκανε την παραμικρή αναφορά και δεν ένιωσε την ανάγκη να καταδικάσει αυτό το γεγονός».

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση, ούτε διάθεση να αποκρύψουμε κατά την ομιλία μας, ζητήματα της επικαιρότητας, όπως και εν προκειμένω βάλατε το θέμα με μια διάθεση εξυπνακισμού και ειρωνείας», απάντησε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης. «Δεν σας έφτανε που ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματός μου ζήτησε συγγνώμη από την κ.Συρεγγέλα και θέλετε κι από μένα, αλλά θα σας ρωτήσω αν έχετε πει έστω και μία κουβέντα όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής σας, ο κ.Γεωργιάδης, εξύβριζε κατά ποταπό τρόπο και βουλευτές αλλά και δικαστή που χειριζόταν την υπόθεση της Novartis», πρόσθεσε εν συνεχεία.

Ο κ. Αυλωνίτης, ρώτησε τον κ. Μπούγα για την περίπτωση Κυριαζίδη και εάν υπήρξε έστω και ένας συνάδελφος της ΝΔ που να αντέδρασε όταν ο «γαλάζιος» βουλευτής προσέβαλε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτώμενος αν πρέπει να τον προσφωνεί με το «ο» ή το «ή» μπροστά.