Πολιτική

Ο Κασσελάκης παίρνει πίσω τα περί «μαύρων ταμείων» επί Τσίπρα και μιλάει για διαφάνεια στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κασσελάκης παίρνει πίσω τα περί «μαύρων ταμείων» επί Τσίπρα και μιλάει για διαφάνεια στον ΣΥΡΙΖΑ Φωτογραφία: SOOC/ ARIS OIKONOMOU
«Διαφάνεια τόσο επί Τσίπρα όσο και επί Κασσελάκη», αναφέρει η ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις δηλώσεις περί «μαύρων ταμείων» στον ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα- που προκάλεσαν αναταραχή στο κόμμα- ο Στέφανος Κασσελάκης παίρνει πίσω τις αιχμές, μιλώντας για διαφάνεια και την εποχή του προκατόχου του.

Η ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται «διαχρονικά» με διαφάνεια στα οικονομικά του, «τόσο επί Τσίπρα όσο και επί Κασσελάκη».

Σε δεύτερη αναφορά για την εποχή Τσίπρα, υπογραμμίζεται ότι το κόμμα δεν έχει σχέσεις «δούναι και λαβείν» με επιχειρηματικά συμφέροντα, «όπως αναμφισβήτητα αποδείχθηκε και κατά τη διακυβέρνησή του την περίοδο 2015-2019».

Συγκεκριμένα, η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σε αντίθεση με άλλα κόμματα, όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαχρονικά πορεύεται, τόσο επί Τσίπρα όσο και επί Κασσελάκη, με διαφάνεια στα οικονομικά του, χωρίς άδηλους πόρους και σχέσεις “δούναι και λαβείν” με επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως αναμφισβήτητα αποδείχθηκε και κατά τη διακυβέρνησή του την περίοδο 2015-2019.

Βασιζόταν και βασίζεται στην κρατική χρηματοδότηση και στις συνδρομές των βουλευτών, των μελών και των φίλων του. Είναι το μόνο κόμμα που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε τράπεζες, έχοντας αποπληρώσει το δάνειό του, έχοντας έτσι ανεξαρτησία και τη δυνατότητα να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας σχετικά με το μείζον θέμα των κόκκινων δανείων».

 politiki-grammateia_a242f.jpg

Το 45% της επιχορήγησης σε «Αυγή» και «Στο Κόκκινο»

Η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε ότι τα κομματικά ΜΜΕ θα χρηματοδοτούνται με το 45% της κρατικής επιχορήγησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις διευθύνσεις της «Αυγής» και του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» θα ζητηθεί- με βάση αυτή τη χρηματοδότηση- να παρουσιάσουν βιώσιμη λύση έως τα τέλη του μήνα.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι θα ξεκινήσει οικονομική εξόρμηση για την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και των κομματικών ΜΜΕ. Επίσης, εγκρίθηκε πρόταση για αύξηση της εισφοράς των βουλευτών και ευρωβουλευτών, επί των μηνιαίων μισθών τους. Οι προτάσεις για τα ΜΜΕ και τα οικονομικά εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Δεν τέθηκε θέμα διαγραφής Πολάκη

Στην Πολιτική Γραμματεία συζητήθηκε και η επίθεση του Παύλου Πολάκη στη Μαρία Συρεγγέλα. Για αυτό το θέμα ένα στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας διαφώνησε για τη διατύπωση στο κείμενο της απόφασης.

Κανένας μέλος της Πολιτικής Γραμματείας δεν έθεσε θέμα διαγραφής του Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ένα στέλεχος διαφώνησε και για το θέμα της Attica Bank. Τέλος, η Πολιτική Γραμματεία ενέκρινε την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου και Επιτροπή Καταστατικού που θα προετοιμάσουν την πορεία προς το καταστατικό Συνέδριο του Οκτωβρίου.