Πολιτική

«Γαλάζιο» αντάρτικο στην επιτροπή Θεσμών - Αναβλήθηκε η συνεδρίαση

«Γαλάζιο» αντάρτικο στην επιτροπή Θεσμών - Αναβλήθηκε η συνεδρίαση Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Αιτία η επιλογή της Κατερίνας Φουντεδάκη ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Στην αναβολή της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου επρόκειτο να εγκριθεί η επιλογή της καθηγήτριας Κατερίνας Φουντεδάκη ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, αναγκάστηκε να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Ο λόγος ήταν πως η κυβέρνηση εκτίμησε πως δεν θα περάσει η πρότασή της λόγω των έντονων αντιδράσεων «γαλάζιων» βουλευτών για την συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Η κ. Φουντεδάκη ήταν η βασική συντάκτρια του νόμου για τον γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών, και αυτό το στοιχείο δεν το είδαν με καλό μάτι αρκετοί από τους βουλευτές της ΝΔ που είναι και μέλη της Επιτροπής.

Έτσι, έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου η πληροφορία πως αυτοί οι βουλευτές ήταν αποφασισμένοι να δώσουν αρνητική ψήφο, με το σκεπτικό ότι «δεν μπορεί να επιβραβεύεται με ένα τόσο σημαντικό αξίωμα που άπτεται της οικογένειας, ένα πρόσωπο που συνέταξε τον συγκεκριμένο νόμο».

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Μπούρας ενημέρωσε χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τα μέλη της ότι η προγραμματισμένη για σήμερα τις 10 το πρωί συνεδρίαση, αναβάλλεται.