Παιχνίδια Εξουσίας

Νέες δημοσκοπήσεις: ΝΔ κάτω από 30%, ΠΑΣΟΚ στα ίδια, ΣΥΡΙΖΑ μονοψήφιος

Νέες δημοσκοπήσεις: ΝΔ κάτω από 30%, ΠΑΣΟΚ στα ίδια, ΣΥΡΙΖΑ μονοψήφιος
Τι δείχνουν οι πρώτες μετρήσεις μετά τις διακοπές -Ανεβαίνουν ή μένουν σταθερά τα μικρότερα κόμματα-Ποιοι προηγούνται στο ΠΑΣΟΚ- Θριαμβεύει ο ...Κανένας!

Πολιτικό σύστημα σε βαθιά κρίση δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τις καλοκαιρινές διακοπές που αναμένεται να δουν από σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η ρευστοποίηση που παρατηρήθηκε στις ευρωεκλογές όχι απλώς δεν αναστρέφεται αλλά και εντείνεται, με κάποια ευρήματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να είναι κοινά στις μετρήσεις που γίνονται με μικρές διαφοροποιήσεις:

ΝΔ στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει λίγο πάνω από το 25%, ενώ στην εκτίμηση ψήφου (και με τον τρόπο που αυτή γίνεται) δείχνει μόλις και μετά βίας να ξεπερνά το 30%! Παρά τον ανασχηματισμό, τη δεξιά στροφή, τις περιοδείες του πρωθυπουργού, τις εξαγγελίες μέσω διαρροών ενόψει ΔΕΘ, η Νέα Δημοκρατία κατορθώνει απλώς να μην πέσει από το ποσοστό των ευρωεκλογών.

ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει μονοψήφια ποσοστά, ενώ στην παράσταση νίκης ξεπερνούν οριακά το 10%!

-Το ΠΑΣΟΚ φένεται να κινείται στα ποσοστά των ευρωεκλογών.

-Άνοδο σημειώνουν τα μικρότερα κόμματα, με αξιοπρόσεκτα τα ποσοστά της Φωνής Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλο

-Ο ...Κανένας αυξάνει τη διαφορά του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο «καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ενώ προηγείται και σε πολλές κατηγορίες ως καταλληλότερος για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

-Ακρίβεια, σε σχέση με το εισόδημα, και υγεία αναδεικνύονται ως τα μεγαλύτερα προβλήματα για την κοινωνία αλλά και την κυβέρνηση.

Στο ΠΑΣΟΚ

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας, όχι απαραιτήτως με αυτή τη σειρά πάντοτε, εμφανίζονται ως οι επικρατέστεροι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Παύλο Γερουλάνο να ακολουθούν με μικρότερη ή λιγότερο μικρότερη διαφορά.

Συντόμως, πάντως, θα μάθουμε τα ακριβή νούμερα της κάθε εταιρείας και τι από αυτά θα δημοσιοποιηθούν!

NETWORK