Πολιτική

«Πυρ ομαδόν» για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2024

«Πυρ ομαδόν» για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2024
Στην εκτίμηση πως η διαδικασία της υποβολής φορολογικών δηλώσεων 2024 μπορεί να ολοκληρωθεί έως τις 26 Ιουλίου που λήγει η σχετική προθεσμία, προχώρησε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Δήμας, επισημαίνοντας πως αυτό δείχνει η ροή υποβολής αυτή τη στιγμή.

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ και Στέλιου Φωτόπουλου από την Ελληνική Λύση,ο κ. Δήμας ενημέρωσε ότι μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 5.309.978 φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, προτρέποντας παράλληλα του πολίτες που δεν έχουν υποβάλλει ακόμα, να το κάνουν άμεσα.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππας, έκανε λόγο «για εκδικητική τακτική της κυβέρνησης απέναντι τους φοροτεχνικούς», τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να υποβληθούν περίπου 1.600.000 δηλώσεις σε οκτώ ημέρες. «Δεν βγαίνει ο λογαριασμός», σημείωσε, εκτιμώντας πως είναι αδύνατον να υποβάλλονται 200.000 φορολογικές δηλώσεις την ημέρα, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας.

Ο Στέλιος Φωτόπουλος της Ελληνικής Λύσης, ζήτησε να δοθεί παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, με τον Χρίστο Δήμα στην δευτερολογία του να υπολογίζει πως καθημερινά έως τη λήξη της προθεσμίας, οι υποβληθείσες δηλώσεις θα είναι περίπου 140.000.