Πολιτική

Η κυβέρνηση δεν βλέπει αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά: «Άκυρο» για παρέμβαση στα εισιτήρια

Η κυβέρνηση δεν βλέπει αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά: «Άκυρο» για παρέμβαση στα εισιτήρια Φωτογραφία: Nephele Nomikou / SOOC
Ήξεις αφίξεις από την κυβέρνηση στο ζήτημα μίας ενδεχόμενης παρέμβασης για τα αυξημένα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ζήτημα που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του ότι απασχολεί την κυβέρνηση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα γίνει μία τέτοια παρέμβαση, όπως έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης δήλωσε κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «η κυβέρνηση, όπου μπορεί και με τον τρόπο που μπορεί - σε πάρα πολλές επιμέρους περιπτώσεις του ευρύτερου προβλήματος του αυξημένου κόστους ζωής των πολιτών λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού και με πάρα πολλές υποπεριπτώσεις - κάνει παρεμβάσεις».

«Δεν έχει προαναγγείλει κάποια συγκεκριμένη παρέμβαση στα ακτοπλοϊκά», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι «αυτό που έχουμε πει είναι ότι μελετάμε τις τιμές και συγκριτικά με πέρυσι, που δεν είναι μεγάλες οι διαφορές και σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που φαίνεται πως είναι αυξημένο το κόστος».

«Γίνονται έλεγχοι και από το αρμόδιο υπουργείο και από την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού και αν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορούμε είτε ως κράτος να παρέμβουμε, είτε υπάρχει κάτι που έχει να κάνει με κάποιο πρόστιμο ανά περίπτωση, τότε αυτό ανακοινώνεται», πρόσθεσε.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό έχουμε πει, δεν έχουμε πει κάτι περισσότερο στον κόσμο. Είναι πάρα πολλές οι υπόλοιπες περιπτώσεις - που έχουμε την δυνατότητα και αλλάζοντας το νομοθετικό πλαίσιο και παρεμβαίνοντας με έκτακτες ενισχύσεις στους πολίτες και με παρεμβάσεις όπως στο ρεύμα και στα τρόφιμα - που αυτό συμβαίνει. Αλλά είμαστε ξεκάθαροι με τον κόσμο και δεν καλλιεργούμε προσδοκίες για πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι ερωτηθείς κατά την πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Σκάι» εάν χρειάζεται κάποια παρέμβαση για τα ακτοπλοϊκά που από το 2019 έχουν αυξηθεί κατά 60%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι «το μελετάμε, είναι ένα ζήτημα που με απασχολεί πολύ, αναζητούμε στοιχεία».

Ερωτηθείς «μήπως υπάρχει άλλο καρτέλ εκεί», είχε δηλώσει πως «αυτό είναι κάτι το οποίο θα το συζητήσουμε και αν κρίνουμε ότι πρέπει να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα το κάνουμε».