Πολιτική

Αναστάσιος Γαϊτάνης: Ποιος είναι ο νέος γ.γ Έρευνας και Καινοτομίας

Αναστάσιος Γαϊτάνης: Ποιος είναι ο νέος γ.γ Έρευνας και Καινοτομίας Φωτογραφία: FACEBOOK
«Με πολλά χρόνια εμπειρίας ως Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμονας στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, γνωρίζω από πρώτο χέρι το χώρο» δήλωσε ο νέος γ.γ.Έρευνας και Καινοτομίας, δρ. Αναστάσιος Γαϊτάνης.

Ερευνητής στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών ο νέος Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας. O Δρ. Αναστάσιος Γαϊτάνης που εργάζεται στο πεδίο της ιατρικής τομογραφικής απεικόνισης την τελευταία 20ετία, αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας σύμφωνα με την ανακοίνωση του νέου σχήματος με τους γενικούς γραμματείς της κυβέρνησης

O Τάσος Γαϊτάνης γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά κατάγεται από τη Δυτική Μάνη. Είναι αριστούχος Διδάκτορας (PhD) Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc) στην Ιατρική Φυσική από το University of Surrey της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ οι προπτυχιακές του σπουδές ήταν στη Βιοϊατρική Τεχνολογία στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).

Από το 2003 εργάζεται στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), αρχικά ως Υπεύθυνος του τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, ενώ από το 2014 ως Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμονας, στη βαθμίδα B’, με αντικείμενο την ανάπτυξη της υποδομής και λειτουργίας προκλινικής απεικόνισης PET/CT.

Τον Οκτώβριο του 2020 ανελίχθηκε, ύστερα από αξιολόγηση, στη βαθμίδα Α’. Παράλληλα, ασχολείται και με θέματα διασφάλισης ποιότητας. Αρχικά, κατείχε τη θέση του υπεύθυνου ποιότητας του εργαστηρίου Φαρμακολογίας του ΙΙΒΕΑΑ για το ISO 17025:2005 και κατόπιν τη θέση του υπεύθυνου ποιότητας στο σύστημα GLP (Good Laboratory Practice).

Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα με ευρωπαϊκή και εθνική χρηματοδότηση, έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε πρακτικά διεθνών επιστημονικών συνεδρίων. Εργασίες του έχουν βραβευθεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι αξιολογητής ερευνητικών προγραμμάτων της ΕΕ, ενώ κατά καιρούς αξιολογητής και σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά (Physics in Medicine and Biology, Computerized Medical Imaging, κα).

Παράλληλα διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα (Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΚΠΑ και Δυτικής Αττικής), ενώ επιβλέπει την εκπόνηση διδακτορικών και μεταπτυχιακών διατριβών. Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς το πρόγραμμα στελεχών mini-MBA του ALBA Graduate Business School, ενώ έχει διδάξει Τεχνολογίες στο χώρο της Υγείας, στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

{https://www.facebook.com/gaitanistasos/posts/pfbid0Em53PLG3RNhJA3TimFWHknDEx9GMx1Yhnky9MwVsMixhmHFjzo3XN7CeJnQRJch3l}