Πολιτική

Υποκλοπές: Μύδροι Ανδρουλάκη για το πόρισμα του ΑΠ - «Πλυντήριο της κυβέρνησης η απόφαση»

Υποκλοπές: Μύδροι Ανδρουλάκη για το πόρισμα του ΑΠ - «Πλυντήριο της κυβέρνησης η απόφαση»
Μύδρους για το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές αλλά και κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος υπήρξε στόχος της ΕΥΠ, ενώ είχε γίνει και προσπάθεια επιμόλυνσή του με το κακόβουλο λογισμό Predator.

«Η σημερινή απόφαση λειτουργεί ως προσωρινό πλυντήριο ευθυνών της κυβέρνησης, όσο είστε κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διαμηνύοντας απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα πως «τα πράγματα στη Δημοκρατίες αλλάζουν και όταν θα αλλάξουν όλα θα μπουν σε ένα άλλον δρόμο και θα λειτουργούν κανονικά οι θεσμοί».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «υπόγειες διαδρομές παρακρατικών και μυστικών υπηρεσιών», ενώ διερωτήθηκε αν οι συμπτώσεις των 28 κοινών στόχων και το ότι η χώρα μας έγινε κέντρο εξαγωγής του Ρredator «γνωρίζοντας η κυβέρνηση ότι το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθούν κατά των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων με τις ευλογίες της ΝΔ», αποτελούν κανονικότητα για μια ευρωπαϊκή χώρα.

Παράλληλα, μίλησε για «μηχανή εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων», λέγοντας ότι «δεν είναι μόνο ότι μας άκουγαν αλλά κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ», ενώ έθεσε μια σειρά ερωτημάτων, όπως γιατί παρακολουθούνταν οι υπουργοί της ΝΔ, οι επιχειρηματίες, οι εισαγγελείς και οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων.

«Είναι κανονικότητα να παρακολουθείτε το μισό υπουργικό συμβούλιο;», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του Μαξίμου και του βαθέως κράτους, σημειώνοντας πως «πρώτα επιμόλυναν τις μυστικές υπηρεσίες και τώρα επιμολύνουν τη δικαιοσύνη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε και στον Άδωνι Γεωργιάδη για το κάλεσμα στην αντιπολίτευση να ζητήσει συγγνώμη από τον Γρηγόρη Δημητριάδη μετά την απόφαση. «Μας είπε ο κ. Γεωργιάδης να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κ. Δημητριάδη. Αυτόν που απέπεμψε ο κ. Μητσοτάκης, τότε που δήλωσε δημόσια ότι δεν αποτελούσα εθνικό κίνδυνο», υπογράμμισε.

«Σε λίγο θα μας πει να προτείνει στον κ. Μητσοτάκη να τον ξαναπροσλάβει τον κ. Δημητριάδη μετά βαΐων και κλάδων και τον κ. Κοντολέοντα για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους», ανέφερε στη συνέχεια, καταλήγοντας με νόημα πως΄«Άρα ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να τους ζητήσει συγγνώμη. Να πάρει τηλέφωνο τον ανιψιό και τον Κοντολέοντα και να τους πεις συγγνώμη».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για διπλό σκάνδαλο, λέγοντας πως δεν περίμενε να φανταστεί ότι η συγκάλυψη θα λάμβανε αποτρόπαιες διαστάσεις, και απευθυνόμενος στο Γιώργο Φλωρίδη, είπε πως η κάθε εποχή έχει του δικούς της Παπαγγελόπουλους.