Πολιτική

Η πρώτη αντίδραση Κασσελάκη μετά το «ναι» στην πρόταση μομφής: Νιώθω λυτρωμένος

Η πρώτη αντίδραση Κασσελάκη μετά το «ναι» στην πρόταση μομφής: Νιώθω λυτρωμένος Φωτογραφία: Eurokinissi
«Είδαν όλοι οι πολίτες τη μομφή που ζω από την πρώτη ημέρα που εκλέχτηκα πρόεδρος» τόνισε.

Τις πρώτες του δηλώσεις μέσα από την αίθουσα όπου συνεδριάζει αυτό το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά το «ναι» που ψήφισαν για την πρόταση μομφής κατά του.

Όπως είπε, από το βήμα, νιώθει λυτρωμένος γιατί είναι κάτι που περνάει έναν χρόνο τώρα. «Είμαι λυτρωμένος γιατί είδαν όλοι οι πολίτες τη μομφή που ζω από την πρώτη ημέρα που εκλέχτηκα πρόεδρος. Είναι πρωτοφανές η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται την ψήφο των μελών του κόμματος» δήλωσε αρχικά.

Και συνέχισε: «Έτσι πέρασα έναν ολόκληρο χρόνο. Εξευτέλισαν μέλη ΚΕ φορώντας τους κουκούλα» καταλήγοντας στο ότι «οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ και θα λογοδοτώ πάντα στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται ότι με 163 ψήφους υποστηρίχθηκε η πρόταση μοφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν οι «87» και στήριξε ο Παύλος Πολάκης. Απαιτούνταν 148 ψήφοι επί του συνόλου των 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή το 50%, και η προταση μομφής συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους.

Αυτό δρομολογεί τις προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία, η οποία θα περάσει και μέσα από τον δρόμο Συνεδρίου, που θα προκηρύξει η Κεντρική επιτροπη και το οποίο θα ορίσει την ημερομηνία των εκλογών και τους υποψηφίους.