Πολιτική

«Μετωπική» για τις υποκλοπές - «Η Δικαιοσύνη μίλησε» λέει ο Μαρινάκης - «Λίγο μέτρο δεν βλάπτει» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Μετωπική» για τις υποκλοπές - «Η Δικαιοσύνη μίλησε» λέει ο Μαρινάκης - «Λίγο μέτρο δεν βλάπτει» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
Σφοδρή επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης για την υπόθεση των υποκλοπών εξαπέλυσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επιχειρώντας να περάσει πολιτικά στην αντεπίθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «αυτά τα οποία βλέπουμε να συμβαίνουν τις τελευταίες δύο ημέρες δεν τιμούν καθόλου την δημοκρατία μας, τα 50 χρόνια από την αποκατάστασή της» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε τέτοιο προηγούμενο , ούτε να βρω κάτι άλλο αντίστοιχο να συμβαίνει σε κάποια άλλη δημοκρατία εντός Ευρώπης»

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, «τα κόμματα αυτά, μας λένε ότι κάθε φορά που δεν μας αρέσει μία απόφαση της Δικαιοσύνης, εμείς θα την τραβάμε από το αυτί την Δικαιοσύνη και θα την πηγαίνουμε στην Βουλή να της ζητάμε τον λόγο».

«Έχουν κάθε δικαίωμα να το λένε αυτό, αλλά ας τους πει κάποιος ότι αυτό δεν προβλέπεται στην δημοκρατία μας, δεν έχει καμία σχέση με την διάκριση των εξουσιών, είναι μαθήματα που ένας φοιτητής Νομικής τα μαθαίνει στο πρώτο έτος», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος έστρεψε μάλιστα τα πυρά του κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ.

«Θεωρώ ότι να το ακούει κανείς αυτό από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πέφτει από τα σύννεφα. Είναι το κόμμα του καταδικασθέντος 13-0 για πολύ σοβαρά αδικήματα παραβίασης, ουσιαστικά, των θεσμών, είναι το κόμμα των «παραυπουργείων Δικαιοσύνης» του έτερου καταδικασμένου υπουργού για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Άρα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη μία μέρα στην δουλειά το να μην καταλαβαίνει τι σημαίνει διάκριση εξουσιών, ότι δεν μπορούμε να επεμβαίνουμε στην Δικαιοσύνη όταν ο ίδιος, κατά παραδοχή του κ. Κοντονή, το έκανε», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Αλλά το να βλέπεις το ΠΑΣΟΚ, που έχει μία παράδοση σεβασμού στους θεσμούς, να σέρνεται πίσω από την ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, από την ρητορική της κ. Κωνσταντοπούλου, με τα όσα ζήσαμε στην χώρα πριν από 9 χρόνια, νομίζω ότι επιβεβαιώνει πλήρως ότι δεν θέλει να γίνει αξιόπιστη αντιπολίτευση αλλά ένας πράσινος ΣΥΡΙΖΑ που πολλές φορές έχει και μία ρητορική όπου δεν καταλαβαίνεις και τις διαφορές».

Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι τα κόμματα αυτά «έρχονται ουσιαστικά και επιτίθενται στην Δικαιοσύνη επειδή δεν τους αρέσει μία απόφαση και λένε να έρθει ο εκπρόσωπος της ανεξάρτητης δικαιοσύνης στην Βουλή να μας δώσει εξηγήσεις.

«Το τι θα απαντήσει η Βουλή είναι θέμα της Βουλής, εγώ δεν μπορώ να προδικάσω τις αποφάσεις της. Αλλά επειδή κάποια πράγματα είναι ρητώς διατυπωμένα και στο Σύνταγμα και στους νόμους μας, υπάρχει η δυνατότητα σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και η δυνατότητα κλήσης εκπροσώπου της δικαστικής εξουσίας, όχι για να απολογηθεί ή να δώσει εξηγήσεις για μια δικαστική απόφαση, αυτό δεν προβλέπεται, αυτό το αίτημα είναι άκυρο», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι εκείνο που προβλέπεται είναι να έρθει εκπρόσωπος για ζητήματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

«Βγήκε ένα πόρισμα, δόθηκαν κάποιες απαντήσεις, οι απαντήσεις αυτές είναι ξεκάθαρες, η Δικαιοσύνη μίλησε, δεν χωράει καμία αμφιβολία σε όλα όσα είπε. Ένα μέρος της υπόθεσης προχωράει, εξετάζεται στην Δικαιοσύνη και το τι θα αποφασίσει είναι δικό της θέμα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Το ότι είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα φέρνει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ με τον εκτρωματικό Ποινικό Κώδικα. Αλλά τις απαντήσεις στη Δικαιοσύνη τις δίνει η Δικαιοσύνη, δεν τις δίνουν ούτε τα πολιτικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, στα «παράθυρα», ούτε τα τηλεδικαστήρια, ούτε οι ανακοινώσεις των κομμάτων» .

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοκρατική απαίτηση να μην μείνει καμιά πλευρά του σκανδάλου των υποκλοπών ανεξιχνίαστη

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απαντά στα λεγόμενα του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέροντας ότι «Λίγο μέτρο δεν βλάπτει κ. Μαρινάκη: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ύψωσε πολύ το δάχτυλο σήμερα για να κάνει μαθήματα… δημοκρατίας και «διάκρισης των εξουσιών» στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επειδή ζήτησε το αυτονόητο, να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα της απόφασης της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Του απαντάμε λοιπόν, γιατί φαίνεται πως πολύ τις φοβάται τις εξελίξεις: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βαθαίνει τη δημοκρατία όταν ζητά να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με αφορμή το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενισχύει τη δημοκρατική λειτουργία όταν ζητά να κληθούν η εισαγγελέας και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ενημερώσουν τα κόμματα αλλά και να δοθεί στα μέλη της Επιτροπής το σύνολο της δικογραφίας του σκανδάλου των υποκλοπών.

Εν τέλει, για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, πράγματι, «μια ακόμη μέρα στη δουλειά» η δημοκρατική απαίτηση να μην μείνει καμιά πλευρά του σκανδάλου των υποκλοπών ανεξιχνίαστη.

ΥΓ.: Και ας επαναλάβουμε το ερώτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για το οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν βρήκε να πει σήμερα ούτε μια λέξη: «Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι όλοι οι στόχοι της ΕΥΠ παρακολουθούνταν νόμιμα. Άρα παρακολουθούνταν νόμιμα τα μισά στελέχη της κυβέρνησης. Άρα το υπουργικό σας συμβούλιο, κ. Μητσοτάκη, αποτελείται από πρόσωπα ύποπτα για την εθνική ασφάλεια που χρήζουν παρακολούθησης;».

NETWORK