Πολιτική

Θ. Μαργαρίτης για υποκλοπές: Αμεσα συντονισμός της αντιπολίτευσης για ένα Δημοκρατικό μέτωπο

Θ. Μαργαρίτης για υποκλοπές: Αμεσα συντονισμός της αντιπολίτευσης για ένα Δημοκρατικό μέτωπο Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά, η Πλεύση Ελευθερία οφείλουν να μπουν μπροστά»

Εξέλιξη συγκάλυψης ενός τεραστίου ηθικού και πολιτικού σκανδάλου χαρακτήρισε την απόφαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Γραμματέας της κίνησης Ανανεωτική Αριστερά.

«Θα πρέπει χωρίς περιστροφές να υπάρξει άμεσα συντονισμός της αντιπολίτευσης για ένα Δημοκρατικό μέτωπο», τόνισε σε παρέμβασή του στο Open.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η δικαστική αυτή απόφαση κρίνεται. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη συγκάλυψης ενός τεραστίου ηθικού και πολιτικού σκανδάλου. Οι ελλιπείς απαντήσεις του Αρείου Πάγου προφανώς εγείρουν ερωτήματα. Ερωτήματα για πιθανή διαπλοκή κυβέρνησης και παραγόντων της Δικαιοσύνης που προκαλούν ανησυχίες για την ποιότητα της ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι κρίσιμη ώρα για την προστασία της Συνταγματικής ομαλότητας. Θα πρέπει χωρίς περιστροφές να υπάρξει άμεσα συντονισμός της αντιπολίτευσης για ένα Δημοκρατικό μέτωπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά, η Πλεύση Ελευθερία οφείλουν να μπουν μπροστά. Με κοινές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις αλλά και με την κινητοποίηση των πολιτών για την υπεράσπιση του Κράτους δικαίου. Κάθε καθυστέρηση, κάθε ταλάντευση θα είναι λάθος».