Πολιτική

Νέα Αριστερά κατά κυβέρνησης για τη φωτιά στην Αττική: «Ανεξέλεγκτο ολοκαύτωμα»

Νέα Αριστερά κατά κυβέρνησης για τη φωτιά στην Αττική: «Ανεξέλεγκτο ολοκαύτωμα» Φωτογραφία: EUROKINISSI
Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην πράξει το παραμικρό για πρόληψη, θωράκιση και προστασία.

Σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά για τη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα την ΒΑ Αττική.

«Για δεύτερη ημέρα η Αττική φλέγεται. Οι φλόγες βρίσκονται πια μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Οι προειδοποιήσεις υπήρχαν, τα επιστημονικά δεδομένα ήταν σαφή και οι προβλέψεις ξεκάθαρες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

«Το φετινό ανεξέλεγκτο ολοκαύτωμα είναι αποτέλεσμα της όξυνσης της κλιματικής κρίσης και της συνειδητής πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να μην πράξει το παραμικρό για την πρόληψη, την θωράκιση και την προστασία των περιοχών που θα βρίσκονταν στο κόκκινο.
»Όπως αποκαλύπτει εξάλλου η έκθεση του ινστιτούτου ΕΝΑ η απορρόφηση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την πολιτική προστασία με βία αγγίζει το 1%] συνεχίζει η Νέα Αριστερά.

»Αυτές τις ώρες οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ανθρώπους που βιώνουν τον εφιάλτη και τους άνδρες και τις γυναίκες που επιχειρούν με αυταπάρνηση και ελάχιστα μέσα στο πεδίο. Τούτη τη στιγμή κύρια προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Καλούμε τους πολίτες να συνδράμουν εθελοντικά όπου χρειαστεί και πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Να στηρίξουμε τους πυροπαθείς και τα ζώα που διασώθηκαν. Απέναντι σε μια πολιτεία που έχει αφήσει απροστάτευτους τους πολίτες μόνη λύση η αλληλεγγύη» καταγγέλλει η Νέα Αριστερά.

«Η Ελλάδα καταγράφει διαρκώς αρνητικά ρεκόρ καμένων εκτάσεων. Την ίδια στιγμή μόλις στο 1% βρίσκεται η απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την πολιτική προστασία. Αν ήταν σε άλλο τομέα θα τα είχαν κατασπαράξει σαν ακρίδες. Δεν είναι ανικανότητα. Είναι συνειδητή αδιαφορία για ό,τι δεν έχει να κάνει με τις δικές τους προτεραιότητες, προτεραιότητες λεηλασίας της κοινωνικής πλειοψηφίας και του πλούτου της χώρας] αναφέρει σε ανάρτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

{https://www.facebook.com/iliopoulosnasos/posts/pfbid02K54NzFTp8uCPpCWG6uvovJnGzGXf7prSpaGQjBanGzriWnLqmF4ePHSaH2fy8t94l}