Πολιτική

Φωτιές: Προ ημερησίας στη Βουλή ζητεί ο Ανδρουλάκης - «Να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός»

Φωτιές: Προ ημερησίας στη Βουλή ζητεί ο Ανδρουλάκης - «Να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός» Φωτογραφία: Eurokinissi
«Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τις ανεπάρκειες των υπουργών του», επισημαίνει στην επιστολή του ο Ν. Ανδρουλάκης

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική ζητεί με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής.

«Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τις ανεπάρκειες των υπουργών του. Τις ευθύνες για το "επιτελικό" μπαχαλο των κυβερνήσεων του, τις φέρει αποκλειστικά και ακέραια ο ίδιος. Ήρθε η ώρα να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή και τον ελληνικό λαό», σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «Ο κρατικός μηχανισμός αποδείχθηκε και φέτος αδικαιολόγητα ανέτοιμος. Η φωτιά έφτασε μέσα στην Αθήνα, οδηγώντας σε απώλεια ανθρώπινης ζωής, καταστρέφοντας κατοικίες, επιχειρήσεις και κατακαίοντας έναν από τους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου της Αττικής».