Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Έπεσαν υπογραφές, πόσες συγκέντρωσε ο κάθε υποψήφιος

ΠΑΣΟΚ: Έπεσαν υπογραφές, πόσες συγκέντρωσε ο κάθε υποψήφιος Φωτογραφία: SOOC/ MENELAOS MYRILLAS
Απόψε εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση υπογραφών από τους υποψήφιους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Τις τελευταίες ώρες οι διεκδικητές της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ καταθέτουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του κόμματος τις υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητάς τους.

Η σχετική προθεσμία εκπνέει στις 21:00 και με αυτό το βήμα κλείνει ο πρώτος κύκλος της διαδικασίας για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε τις υπογραφές 24.810 μελών του κόμματος και 171 της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Ο Χάρης Δούκας επέλεξε σε πρώτη φάση να καταθέσει σήμερα τις υπογραφές 100 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Οι υπογραφές αυτές είναι διπλάσιες του ορίου 15% που προβλέπει το άρθρο 28 του καταστατικού, επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Παράλληλα, η ανακοίνωση προαναγγέλλει πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο τελικός αριθμός, καθώς οι συνεργάτες του Χάρη Δούκα έχουν συγκεντρώσει «πολλές χιλιάδες» υπογραφές μελών του ΠΑΣΟΚ, μια διαδικασία που συνεχίζεται.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ 14.001 υπογραφές μελών, στελεχών του ΠΑΣΟΚ και δημοκρατικών πολιτών που στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Σε δήλωσή του μετά την κατάθεση των υπογραφών, έκανε λόγο για απάντηση σε κάθε προσπάθεια «χειραγώγησης και ελέγχου, ενώ σε ανακοίνωση επεσήμανε ότι ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 5.000 υπογραφών που απαιτούνταν.

Ο Παύλος Γερουλάνος κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ 7.962 υπογραφές μελών του ΠΑΣΟΚ.

Όσο για την Άννα Διαμαντοπούλου, κατέθεσε «στικάκι» με 7.000 υπογραφές μελών του κόμματος.

Τέλος, ο Γιάννης Κανελλάκης σε επιστολή που έστειλε στην ΕΔΕΚΑΠ αναφέρει ότι έχει συλλέξει 5.000 υπογραφές, αλλά για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων δεν θα κάνει χρήση τους. Παράλληλα ζητά να μην είναι η συλλογή υπογραφών το μοναδικό κριτήριο για τη συμμετοχή του στις εκλογές.

Debate στις 29 Σεπτεμβρίου

Σημειώνεται επίσης ότι κλείδωσε και η ημερομηνία για το debate των υποψηφίων για τις 24/9. Οι υποψήφιοι για την ηγεσία ενημερώθηκαν από την Χαριλάου Τρικούπη για την ημερομηνία που προτείνεται και για την ώρα δεν έχει εκφραστεί αντίρρηση. Το debate θα γίνει στην ΕΡΤ και οι όροι διεξαγωγής του θα συζητηθούν μεταξύ εκπροσώπων των υποψήφιων.