Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο έντονος διάλογος Κασσελάκη με τους εργαζόμενους της Αυγής

ΣΥΡΙΖΑ: Ο έντονος διάλογος Κασσελάκη με τους εργαζόμενους της Αυγής Φωτογραφία: INTIME/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΑΚΟΣ
Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για την Αυγή και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Έναν σύντομο αλλά έντονο διάλογο με εργαζόμενους της Αυγής είχε ο Στέφανος Κασσελάκης, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για το μέλλον της εφημερίδας αλλά και του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».

«Γεια σας παιδιά, πού είστε, πώς πάει;», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους της Αυγής που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία του κόμματος. «Eμείς εδώ είμαστε, εσείς πού είστε;», του απάντησε κάποιος.

Στη συνέχεια τον πλησίασε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της Αυγής στην ΕΠΗΕΑ, Χρίστος Τζίφας. «Θα έρθεις πάνω;», τον ρώτησε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Θέλουμε να έρθουμε, έχουμε ζητήσει να έρθουμε… Στέφανε, ελπίζουμε σήμερα, γιατί δεν υπάρχει άλλο περιθώριο, μια βιώσιμη λύση για την Αυγή και το Κόκκινο», του απάντησε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε πως δεν ήθελε να συνεχιστεί ο διάλογος μπροστά στις κάμερες. «Ελάτε πάνω, όχι εδώ. Πάνω θα μιλήσουμε. Πείτε μου ποιοι θέλετε να έρθετε», είπε, προτού αποχωρήσει.

Πέρα από το τετ α τετ με τους εργαζόμενους στην Αυγή, ο Στέφανος Κασσελάκης βγήκε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για να απευθυνθεί και στους δημοσιογράφους άλλων ΜΜΕ που βρίσκονταν εκεί.

«Αναμένουμε πόσοι από εσάς θα παρουσιάσετε σήμερα την πρότασή μας για την αναδιάρθρωση της πολιτικής προστασίας. Αυτό αφορά κυρίως τους Έλληνες πολίτες που έχουν δει την περιουσία τους να καίγεται και να χάνονται ζωές. Να δούμε εδώ πέρα το λειτούργημα της δημοσιογραφίας που ασκείτε. Να παρουσιάσετε την πρότασή μας. Βγάλαμε 11 λεπτά βίντεο σήμερα το πρωί. Αναμένουμε από όλους σας», τους είπε και αποχώρησε.

«Ζούμε τον απόλυτο εργασιακό, οικονομικό εξευτελισμό»

«Δυστυχώς τα χειρότερα σενάρια για εμάς έχουν επιβεβαιωθεί. Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής δεν λύνει το πρόβλημα και δεν συνοδεύτηκε τότε από κανένα δημοσιογραφικό και βιώσιμο σχέδιο για την επόμενη μέρα», δήλωσε ο Χρήστος Τζίφας και στη συνέχεια μίλησε για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα.

«Είμαστε στα τέλη Αυγούστου, στην απόλυτη οικονομική ασφυξία, απλήρωτοι. Δεν έχουμε πληρωθεί τον Ιούλιο, δεν μας έχει δοθεί καν το επίδομα αδείας, ζούμε τον απόλυτο εργασιακό, οικονομικό εξευτελισμό. Ο εργοδότης μας έχει όνομα. Είμαστε κανονικοί εργαζόμενοι και είναι κανονικός εργοδότης. Έστω και αργά πρέπει να το καταλάβει. Είναι όντως μια κρίσιμη μέρα σήμερα, που δεν χωρά παρατάσεις, παίζει στις καθυστερήσεις. Σήμερα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που έχει ως εργοδότης απέναντί μας σε ένα βιώσιμο και τίμιο για τα εργασιακά δικαιώματά μας σχέδιο. Η “Αυγή” και το “Κόκκινο” είναι ο καθρέπτης του εργοδότη μας στην κοινωνία. Αν συμπεριφέρεται έτσι σε μας, αναρωτιέμαι πώς θα υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα άλλου εργαζομένου», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης, εκπρόσωπος των εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» στην ΕΣΗΕΑ, επεσήμανε: «Δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση, εδώ και περισσότερο από ένα μήνα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η διοίκηση του σταθμού αρνείται να ανταποκριθεί στο αίτημά μας για ενημέρωση. Έχουμε γνώση των διαρροών που υπήρξαν χθες σχετικά με ένα σχέδιο διάσωσης το οποίο θα χαρακτήριζα ανησυχητικό, αλλά δεν είναι επίσημη η ενημέρωση. Αυτό που περιμένουμε σήμερα από την Πολιτική Γραμματεία είναι μια λύση σε ένα πρόβλημα που έχει αφήσει απλήρωτους πάνω από 150 εργαζόμενους σχεδόν όλο το καλοκαίρι».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν συζητούν για απολύσεις και μειώσεις, αλλά «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για άλλους τρόπους μείωσης του κόστους εφόσον ο βασικός μέτοχος θέλει να μειώσει το κόστος».

NETWORK