Πολιτική

Προς διαγραφή η Λινού, «θυσία» για τα μάτια του Πολάκη

Προς διαγραφή η Λινού, «θυσία» για τα μάτια του Πολάκη
Η ηγεσία της Κουμουνδούρου ζητά «άμεση παράδοση της βουλευτικής έδρας, διαφορετικά θα διαγραφεί» σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews.

Την παραίτηση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού, ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης σύμφωνα με πληροφορίες, «μέχρι να ολοκληρωθεί η έκβαση της υπόθεσης» που την αφορά. 

Το αίτημα για παραίτηση της κας Λινού έρχεται μετά από ένα μήνα αλλεπάλληλων επιθέσεων του Παύλου Πολάκη και εκλαμβάνεται ως «θυσία» της προς εξευμενισμό του κ. Πολάκη που απειλεί με πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Η κα. Λινού δέχεται σφοδρές επιθέσεις από τον Παύλο Πολάκη για Ινστιτούτο «Prolepsis» με κατηγορίες για αδιαφανή χρηματοδότηση και οικονομική διαχείριση, με τη βουλευτή να στέλνει εξώδικο στον βουλευτή Χανίων για την υπόθεση.

H ηγεσία της Κουμουνδούρου ζητά «άμεση παράδοση της βουλευτικής έδρας, διαφορετικά  θα διαγραφεί», σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews.

Ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ απάντησε πως «πιθανόν να είναι μια κίνηση μέχρι την τελική έκβαση της υπόθεσης με τα έγγραφα που παρείχε».

Ήδη εδώ και μέρες το Dnews είχε γράψει πως η κα Λινού δεν αποκλείεται να γίνει «Ιφιγένεια» και να διαγραφεί, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος με τον βουλευτή Χανίων και να αποσοβηθεί η πρόταση μομφής και η αμφισβήτηση της ηγεσίας Κασσελάκη.

«Δικαίωση» αισθάνεται ο Πολάκης

Μέσω social media ήρθε η πρώτη αντίδραση του Παύλου Πολάκη μετά την αποκάλυψη πως ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά από την Αθηνά Λινού την παραίτησή της από βουλευτής και την έδρα, με αφορμή τη «διερεύνηση» της υπόθεσης της ΜΚΟ Prolepsis.

«Τι να πω τώρα. ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!» σημειώνει ο κ. Πολάκης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι έχει διαγραφεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι από το κόμμα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «μαθημα σε αυτους που νομισαν πως βρηκαν την ευκαιρια να ξεμπερδέψουν μαζι μου … εντος και εκτος..».

Παράλληλα, σχεδόν προαναγγέλλει την επιστροφή του, σημειώνοντας πως «συνεχίζουμε για βαθιές αλλαγές. Αλλιώς δεν πέφτει ο Μητσοτάκης και το επιτελικό κράτος της διαφθοράς και του ξεπουλήματος».

Σημειώνεται πως από την ανάρτηση απουσιάζει αυτή τη φορά κριτική προς την ηγεσία, ενόσω η πρωτοβουλία Κασσελάκη για αποπομπή της κας Λινού εκλαμβάνεται ως «θυσία» της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να επέλθει συμβιβασμός με τον βουλευτή Χανίων και να άρει την αμφισβήτηση της προεδρίας Κασσελάκη.

{https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid032TBK2DhuYfijKSKvK9QKw4bvma85oNyo2a8bTw3Zrcwyoz8qGZU3mkw9RQjhVEp6l&id=100007004708966}