Πολιτική

Φάμελλος: Θέλω έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ - Η στάση Κασσελάκη, μας οδηγεί σε έναν μικρότερο ΣΥΡΙΖΑ με έναν αναίτιο διχασμό

Φάμελλος: Θέλω έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ - Η στάση Κασσελάκη, μας οδηγεί σε έναν μικρότερο ΣΥΡΙΖΑ με έναν αναίτιο διχασμό Φωτογραφία: ΑΝΤ1
«Η χθεσινή επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη ήταν ακατανόητη και μας οδηγεί σε περιδίνηση και εσωστρέφεια» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Ας μη μείνουμε σε δηλώσεις εκτός οργάνων για τη δημιουργία εντυπώσεων» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ενημερώθηκα αιφνιδιαστικά για τη σύγκλιση της ΚΟ και το πρωί ο πρόεδρος με ενημέρωση την αλλαγή όλου του προεδρείου» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος για την καθαίρεσή του από πρόεδρος της ΚΟ και αντικατάστασή του από τον Νίκο Παππά, με απόφαση Στέφανου Κασσελάκη.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι η εισήγηση του προέδρου και η απόφαση της ομάδας δημιούργησε ένα τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος είχε ενημερωθεί ότι θα δημιουργήσει ένα σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα» σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος. Τόνισε ακόμα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ότι «το επέλεξε αυτό την ώρα που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία από μία διεφθαρμένη κυβέρνηση Μητσοτάκη και ενώ υπάρχουν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, δημιουργούμε ένα θέμα χωρίς να λύνουμε τα προβλήματα της κοινωνίας... Το ερώτημα το δικό μου είναι γιατί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σε μία κοινοβουλευτική ομάδα και σε ένα προεδρείο που λειτουργούσε πάρα πολύ καλά γιατί να ανοίξουμε ένα πρόβλημα όταν δεν υπάρχει και αιτία».

Σημείωσε ακόμα πως «με την κίνησή του αυτή ο Πρόεδρος αμφισβήτησε την ενότητα και τη συλλογικότητα» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος ενώ πρόσθεσε πως «η εισήγηση του προέδρου έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του προεδρείου και της βάσης,

Ο Σωκράτης Φάμελλος διευκρίνισε πως «δεν έχω μία ανάγνωση προσωπικών στάσεων. Ούτε έκρινα τον Στέφανο Κασσελάκη με προσωπικούς όρους. Δεν είμαι ούτε σύμμαχος ούτε αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη. Είμαι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση αυτή, μας οδηγεί σε έναν μικρότερο ΣΥΡΙΖΑ με έναν αναίτιο διχασμό» είπε μεταξύ άλλων χαρακτηρίζοντας.

«Η χθεσινή επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη ήταν ακατανόητη και μας οδηγεί σε περιδίνηση και εσωστρέφεια. Η επιλογή του δεν συνάδει με ένα μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Διαφώνησα» τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Η χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου μας οδηγεί σε ένα πιο μικρό ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε λέγοντας πως «δεν πρότεινε κάτι».Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως «βάζω ξεκάθαρα θέμα ηγεσίας, θεωρώ ότι επιλογή του προέδρου ήταν επιζήμια. Βάζω ζήτημα λάθος πολιτικής της ηγεσίας. Δεν δημιουργεί ένα πλειοψηφικό ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως «ανησυχώ ιδιαίτερα και με μεγάλο δισταγμό θέτω τα ζητήματα δημόσια. Έχω θέσει θέμα πολιτικής της ηγεσίας. Για μένα υπάρχει θέμα ως προς την πολιτική της ηγεσίας. Πιστεύω ότι θα πρέπει να μιλήσουμε για μια άλλη πολιτική της ενότητας και της συλλογικότητας, που την αποφασίσαμε στο συνέδριο. Γιατί να πειράζουμε κάτι από τα θετικά που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ;» είπε.

Για το ζήτημα του Παύλο Πολάκη και της Αθηνάς Λινού, είπε ότι δεν μπορεί να έχει η δραστηριότητα της Αθηνάς Λινού συσχέτιση με την συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη που τον έθεσε εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.