Διεθνή

Μπάιντεν σε δημοσιογράφο: Κάνε ησυχία, θα κάνω δήλωση (Βίντεο)

Μπάιντεν σε δημοσιογράφο: Κάνε ησυχία, θα κάνω δήλωση (Βίντεο)
Εμβρόντητη η βρετανική αντιπροσωπεία υπό τον Στάρμερ με την αντίδραση Μπάιντεν.

Με ένα «ξέσπασμα» του Τζο Μπάιντεν σε δημοσιογράφο ξεκίνησε η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Κιρ Στάρμερ.

Την ώρα που οι δύο αντιπροσωπείες είχαν καθίσει στο τραπέζι για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες, ένας δημοσιογράφος ακούστηκε να απευθύνει ερώτηση στον Μπάιντεν. «Κάνε ησυχία γιατί μιλάω, καλή ιδέα;», αντέδρασε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο ρεπόρτερ επέμεινε και έκανε ερώτηση για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Πρέπει να κάνεις ησυχία, γιατί θα κάνω δήλωση», του απάντησε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Στάρμερ και τα υπόλοιπα μέλη της βρετανικής αντιπροσωπείας εμβρόντητοι παρακολουθούσαν τον διάλογο, καθώς ήταν εμφανής η αμηχανία γύρω από το τραπέζι. «Τέλος πάντων, κύριε πρωθυπουργό, καλώς ήλθατε στον Λευκό Οίκο», είπε αμέσως μετά ο Αμερικανός πρόεδρος, αφήνοντας πίσω του την «κόντρα» με τον δημοσιογράφο.

{https://x.com/SkyNews/status/1834696376686420186}

Ο εκνευρισμός του Τζο Μπάιντεν κατά τα φαινόμενα προκλήθηκε από την πίεση των δημοσιογράφων. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ρεπόρτερ φώναζαν όλοι μαζί ερωτήσεις προς τους δύο ηγέτες, προτού ξεκινήσουν οι συνομιλίες.

{https://x.com/TRobinsonNewEra/status/1834698855276769428}