Πολιτική

Κόντρα Μαρινάκη - Ηλιόπουλου για την στέγαση εκπαιδευτικών - φοιτητών

Κόντρα Μαρινάκη - Ηλιόπουλου για την στέγαση εκπαιδευτικών - φοιτητών Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελπίζει στην μείωση των ενοικίων» απάντησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Νάσου Ηλιόπουλου και του Παύλου Μαρινάκη με αφορμή την περίπτωση του εκπαιδευτικού στην Ροδο που μένει μέσα στο αυτοκίνητό του επειδή είναι ακριβά τα ενοίκια.

«Η είδηση για τον εκπαιδευτικό στην Ρόδο που κοιμάται στο αυτοκίνητο του έφερε ξανά στην επιφάνεια το τεράστιο στεγαστικό πρόβλημα» σχολιάζει σε δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Αριστεράς απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη αναφέρει πως «χιλιάδες εκπαιδευτικοί, φοιτήτριες και φοιτητές αδυνατούν να καλύψουν τα στεγαστικά έξοδα.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι "ελπίζει να μειωθούν τα ενοίκια".

»Ενημερώνουμε τον κ. Μαρινάκη ότι δεν μπορεί να ελπίζει γιατί η κυβερνητική πολιτική είναι αυτή που στηρίζει τα κέρδη των λίγων και του real estate κόντρα στις ανάγκες των πολλών για βιώσιμη στέγη».

Καταλήγει λέγοντας πως, «η λύση είναι η άμεση κατάργηση της golden visa, η ύπαρξη αυστηρών περιορισμών στο airbnb, ο έλεγχος των ενοικίων και οι πραγματικές αυξήσεις μισθών. Τα παραπάνω οφείλουν να αποτελέσουν αντικείμενο αγώνα και διεκδίκησης του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας».

Νωρίτερα κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων σε σχετική ερώτηση ο Παύλος Μαρινάκης είπε μεταξύ άλλων πως «Είναι δεδομένο ότι είναι πολύ σοβαρό θέμα, Η κυβέρνηση έχει λάβει μία σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση. Είναι μία περίπτωση που σίγουρα δημιουργεί μία πολύ άσχημη εικόνα. Και σίγουρα πρέπει αν δοθεί μία λύση. Ακόμα και μία τέτοια περίπτωση να είναι, που ενδεχομένως, όπως λέτε να μην είναι μία μόνο περίπτωση αλλά περισσότερες, συνεχώς λαμβάνουμε πρωτοβουλίες και για την αντιμετώπιση μιας κρίσης που δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, η στεγαστική κρίση« είπε ο Παύλος Μαρινάκης σημειώνοντας ότι προφανώς θα κάνει και σχετική αναφορά στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ακόμα πως «Στόχος μας είναι να ενισχύουμε όλο και περισσότερο τα εισοδήματα με στοχευμένες παρεμβάσεις κατά το δυνατόν, ώστε οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα ακίνητά κάτι που θα οδηγήσει σε συγκράτηση και σε ορισμένες περιπτώσεις ελπίζουμε και σε μείωση των τιμών των ενοικίων».

{https://www.youtube.com/watch?v=cn86qZTAf5c}

NETWORK