Πολιτική

Μύδροι Σπίρτζη για Κασσελάκη και συνεργάτες του - Όλη η επιστολή στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Μύδροι Σπίρτζη για Κασσελάκη και συνεργάτες του - Όλη η επιστολή στην Επιτροπή Δεοντολογίας Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κατηγορεί τον Κασσελάκη για 4 περιπτώσεις αντικαταστατικής συμπεριφοράς και τους 70 που τον καταγγέλλουν για φραξιονισμό - Πληθώρα επικρίσεων Σπίρτζη και προς την Επιτροπή.

Ολόκληρη την επιστολή– απάντηση του Χρήστου Σπίρτζη στην Επιτροπή Δεοντολογίας για την απόφαση επίπληξης που έλαβε εναντίον του στις 6 Αυγούστου, αλλά και γενικότερα για τον χειρισμό της υπόθεσης του, δημοσιεύει σήμερα το «Dnews».

Ο πρώην υπουργός Υποδομών, παραθέτοντας αποσπάσματα του κομματικού καταστατικού, δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αναρτήσεις μελών του γραφείου Τύπου, περνάει σε γενική αντεπίθεση, υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, αλλά και απευθύνοντας μομφές για αντικαταστατική λειτουργία και συμπεριφορά:

α) προς τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη για συκοφαντία, υποδείξεις προς την ΕΔ και διατύπωση θέσεων εκτός προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

β) προς την Επιτροπή Δεοντολογίας για μη τήρηση του Καταστατικού και παρερμηνεία των προβλέψεων του, καθώς και πρόθεση υλοποίησης προειλημμένης απόφασης

γ) προς τους 70 που υπογράφουν την εναντίον του καταγγελία για φραξιονισμό.

4 καταγγελίες εις βάρος του Κασσελάκη

Συγκεκριμένα καταγγέλλει τον Στέφανο Κασσελάκη για 4 δηλώσεις αντικαταστατικού χαρακτήρα, των οποίων ζητά μάλιστα τη διερεύνηση της Επιτροπής:

1) Για την προτροπή διαγραφής του: «Μίλησε δημόσια στο πλέον αναρμόδιο όργανο, στην συνεδρίαση της Κ.Ο. και σας υπέδειξε τις διαδικασίες και τη διαγραφή μου».

2) Για τα περί ύπαρξης μαύρων ταμείων στον ΣΥΡΙΖΑ: «…δημόσια τοποθέτηση, μέσω ανάρτησης, του Στέφανου Κασσελάκη, που με θίγει προσωπικά και θίγει κατά την άποψη μου κάθε μέλος, κάθε μέλος οργάνου σήμερα ή στο παρελθόν και τον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα μας, ως προς την εντιμότητα και το ηθικό πλεονέκτημα του ευρύτερου χώρου και του κόμματος μας».

3) Για το αφήγημα Κασσελάκη ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο καθημερινού εξευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ : «… δημόσια τοποθέτηση, μέσω ανάρτησης βίντεο, του Στέφανου Κασσελάκη, που με θίγει προσωπικά και θίγει κατά την άποψη μου κάθε μέλος, κάθε μέλος οργάνου που διαφωνεί και έχει σύμφωνα με το καταστατικό μας κάθε δικαίωμα να διαφωνεί με την ηγεσία και τον Στέφανο Κασσελάκη, με ύβρεις και συκοφαντίες, του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη και των υποστηρικτών του, ως προς την εντιμότητα μας».

4) Για τη δήλωση Κασσελάκη για την Ιερή Συμμαχία του ΝΑΤΟ: «… δημόσια τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη, ότι το ΝΑΤΟ είναι ιερή συμμαχία, που θίγει το αξιακό πολιτικό και ιδεολογικό μας πλαίσιο, αμαυρώνοντας την εικόνα του κόμματος μας».

Οι 70 που ζητούν τη διαγραφή μου έχουν φτιάξει αντικαταστατική φράξια

Παράλληλα, ο Χρήστος Σπίρτζης επισημαίνει ότι έχει ήδη ζητήσει τη διερεύνηση της Επιτροπής των 70 μελών που έχουν προχωρήσει στην εναντίον του καταγγελία ότι αποτελούν αντικαταστατική φράξια.

Όπως αναφέρει:

«Τα 70 μέλη, που περιλαμβάνονται τα ονόματα τους στην καταγγελία, χωρίς υπογραφή, δεν έχουν αναγγείλει ούτε την ίδρυση τάσης ή ρεύματος ιδεών»

«Στο καταστατικό μας στο Πέμπτο Κεφάλαιο – Τάσεις και Ρεύματα Ιδεών επιτρέπεται η ύπαρξη τάσεων, ρευμάτων ιδεών ακόμη και για ένα συγκεκριμένο πολιτικό ή ιδεολογικό θέμα αλλά πουθενά για καταγγελία προς διαγραφή και κομματικές εκκαθαρίσεις».

«Δεν έχουν αναγγείλει ούτε την ίδρυση τάσης ή ρεύματος ιδεών, ούτε έθεσαν το θέμα στις οργανώσεις μελών Πεντέλης και Διονύσου, που είμαι μέλος, ούτε στις Νομαρχιακές Βόρειας Αθήνας ή Ανατολικής Αττικής ούτε στην Κεντρική Επιτροπή»

«Ο συντάκτης του κειμένου καταγγελίας που μου αποστείλατε, όπως φαίνεται στα χαρακτηριστικά του αρχείου του ηλεκτρονικού κειμένου, χωρίς να φαίνεται ούτε η ημερομηνία αποστολής, είναι μέλος της Ο.Μ. Πεντέλης, που είμαι και εγώ μέλος. Προφανώς η στενή συγγενική του σχέση με άμεση συνεργάτιδα του Προέδρου, αποτελεί απλή σύμπτωση»

Μομφές προς την Επιτροπή Δεοντολογίας

Επίσης, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Σπίρτζης καλεί την Επιτροπή Δεοντολογίας να αναλάβει την ευθύνη ότι λειτουργεί «ως μέρος της σκοπιμότητας επικοινωνιακής κάλυψης τόσο του υβριστή μας κ. Ν. Μωραίτη, όσο και του σ. Παπαδάκη, Δ/ντη του Γραφείου Τύπου», επαναφέροντας την τυχαία αποκάλυψη της επικοινωνίας τους, σχετικά με το αν πρέπει να προχωρήσει η διαγραφή του.

Τέλος κατηγορεί την ΕΔ για το γεγονός της διαρροή της εις βάρος του καταγγελίας.

Επίσης, διάχυτη είναι στην επιστολή Σπίρτζη μια έντονα επικριτική διάθεση για τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως στις εξής φράσεις:

«Σήμερα που η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποδεικνύει τις καταστροφικές της πολιτικές σε όλες τις πτυχές της και δυστυχώς το κόμμα μας σε μονοψήφια δημοσκοπικά ποσοστά, κλίμα διάλυσης και διαίρεσης, με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας του».

«Ακόμη και τον Αύγουστο αντί να ασχολούμαστε με την κυβερνητική πολιτική, (…) και τα θέματα που αφορούν τον ελληνικό λαό, ασχολούμαστε με ζητήματα αλλότρια με την πολιτική, όπως ακριβώς συνέβη καθόλη την προεκλογική περίοδο και με την εσωστρέφεια που προκαλεί τόσο ο Πρόεδρος όσο και οι υποστηρικτές του».

«Θα ήταν παραγωγικότερο για το κόμμα μας, να ζητήσει την συνδρομή μου ακόμη και εντός του Αυγούστου είτε στο θέμα των υποκλοπών, που ασχολούμαι λόγω προσωπικής εμπλοκής, είτε στο ζήτημα της αποκατάστασης των φυσικών καταστροφών…»

«Δυστυχώς η πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα δεν περιλαμβάνεται στα ενδιαφέροντα του μικρόκοσμου της κομματικής γραφειοκρατίας της Κουμουνδούρου. Με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας του κόμματος δεν μπορεί να ανακτηθεί η σοβαρότητα, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα που απαιτείται για ένα κόμμα που θέλει να αποτελέσει την εναλλακτική λύση για την διακυβέρνηση της χώρας. Συνέπεια των παραπάνω είναι να παγιώνεται στους πολίτες η αντίληψη ότι το κόμμα μας δεν μπορεί να αποτελέσει ελπίδα για τον ελληνικό λαό».

Η αναφορά στην 3η Σεπτέμβρη

Τέλος, στο κείμενο υφέρπει ένας τόνος ειρωνείας, με χαρακτηριστικό το κλείσιμο της επιστολής, στο οποίο ο πρώην υπουργός εμπλέκει τον εορτασμό της 3η Σεπτέμβρη… στο χρονοδιάγραμμα εξέτασης της υπόθεσης του: «Παρακαλώ για την αποστολή των στοιχείων που σας ζήτησα προκειμένου να σας απαντήσω στην ουσία της καταγγελίας των 70 μελών, ως τις 2 Σεπτέμβρη 2024, γιατί στις 3 Σεπτέμβρη πολλοί από τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, γιορτάζουμε την ίδρυση από τον Ανδρέα Παπανδρέου ενός νικηφόρου, πατριωτικού, αριστερού κινήματος, που άλλαξε τη χώρα και την πορεία της».

NETWORK