Πολιτική

Στην Θεσσαλία ο Μητσοτάκης για εγκαίνια και εξαγγελίες: Με κινητοποιήσεις «κόντρα στον εμπαιγμό» απαντούν οι πολίτες

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λάρισα, Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λάρισα, Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 Φωτογραφία: Eurokinissi
Επίσκεψη στην πολύπαθη περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με φόντο τη δραματική κατάσταση στον Παγασητικό: Εγκαίνια, εξαγγελίες αλλά και κινητοποιήσεις σε Λάρισα και Καρδίτσα «κόντρα στον εμπαιγμό και την κοροϊδία»

Στο δημαρχείο της Νίκαιας - όπου και θα παρουσιάσει με τον Δημήτρη Κουρέτα τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για νέα αντιπλημμυρικά έργα - θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα.

Πριν καταλήξει το απόγευμα στο δημαρχείο Κιλελέρ, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί πληγείσες περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας που χτυπήθηκαν σκληρά από τις καταστροφές.

Η αρχή θα γίνει από τη Φαρκαδόνα, ενώ τόσο στο Μουζάκι όσο και στον Παλαμά πρόκειται να εγκαινιαστούν τα νέα Κέντρα Υγείας. Θα βρεθεί τέλος και στο χωριό Μεταμόρφωση, για το οποίο παρουσιάστηκε σχέδιο μεταστέγασης των περίπου 500 κατοίκων που θέλουν επίσης να αλλάξουν τόπο κατοικίας.

«Ένα χρόνο τώρα από την καταστροφική πλημμύρα και χορτάσαμε τις επισκέψεις» απαντά η η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας, καλώντας στις 9 σε κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία.

«Τέτοιες φιέστες στήθηκαν πολλές ως τώρα για κατευνάσουν την δίκαιη αγανάκτηση και οργή μας, για να μας πείσουν να σκύψουμε το κεφάλι και να φορτωθούμε εμείς στην πλάτη μας τα προβλήματα που εκείνοι μας δημιούργησαν. Αυτό το έργο θα ξαναδούμε και πάλι την Δευτέρα, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Έχουμε όμως πείρα. Θα περισσέψουν και πάλι οι δηλώσεις συμπαράστασης, τα πολλά "ΘΑ" για σχέδια που ο βασικός τους άξονας είναι να κοστίζουν τόσο και να ωφελούν άλλο τόσο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Κλείνοντας όμως οι κάμερες και αποχωρώντας οι κυβερνητικοί, θα αφήσουν πίσω τους και πάλι την απάνθρωπη πραγματικότητα – κανονικότητα της ανασφάλειας, της ακρίβειας, των χαρατσιών, της ανεργίας, της φτώχειας, που αυτοί σχεδίασαν και μας επέβαλαν. Γι’ αυτό καμία αναμονή, να μην χάσουμε χρόνο απ’ τον αγώνα απέναντι σ’ αυτά» σημειώνει στο κάλεσμά της.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 11.30 καλούν σε κινητοποίηση η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας και το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας, που καταγγέλλουν πως κυβέρνηση και διοίκηση της ΥΠΕ σχεδιάζουν να μετατρέψουν σε φιέστα την αποκατάσταση των Κέντρων Υγείας Παλαμά και Μουζακίου τέσσερα χρόνια μετά τη φονική πλημμύρα του «Ιανού» και ένα χρόνο μετά την καταστροφική πλημμύρα του «Ντάνιελ».

«Στην πραγματικότητα πρόκειται για την επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος, όπου εμείς οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής έχουμε πληρώσει με νεκρούς, κατεστραμμένες υποδομές, περιουσίες και καλλιέργειες την επιλεκτική ανικανότητα του κράτους να προστατεύσει τον λαό», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το απόγευμα πάλι - και συγκεκριμένα στις 16.30 - σωματεία και φορείς της Λάρισας καλούν σε κινητοποίηση στην πλατεία της Νίκαιας Λάρισας.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και οι επιτροπές πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, Νέας Σμύρνης, Αγίου Θωμά, ΑΤΑ, Φαλάνης, Κουλουρίου σημειώνουν πως «εναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel η αποκατάσταση της ζωής του λαού της περιοχής μας παραμένουν κενό γράμμα. Ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση από κοινού με την Περιφερειακή Αρχή με την παρουσία και του πρωθυπουργού οργανώνουν φιέστες για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και την δικαιολογημένη οργή κι αγανάκτηση των πλημμυροπαθών.

Καμία προσδοκία από σχέδια, στόχους και μέτρα που έχουν ως "κορώνα στο κεφάλι" τους το εγκληματικό κριτήριο του κόστους και του οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Καμιά αναμονή. Να μην χαλαλίσουμε λεπτό από τον αγώνα μας σε αυτά ! Η πείρα μας δείχνει ότι ακόμα και όποιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει τις πήραμε με τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεκδικήσεις και την πίεση που ασκούμε στο δρόμο».

Στη Λάρισα αναμένεται να μεταβούν και Βολιώτες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου «Πολίτες Μαγνησίας για την Υγεία και το Περιβάλλον», η απόφαση πάρθηκε μετά την χθεσινή συνάντηση φορέων, συλλόγων και πολιτών στο ΤΕΕ για το επίμαχο ζήτημα των νεκρών. Ο σύλλογος θα συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νίκαια μαζί με τους άλλους φορείς και συλλόγους των νομών Μαγνησίας και Λάρισας.

NETWORK