Πολιτική

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Η επέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ αποτελεί την πηγή έμπνευσης για μια νέα αρχή»

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Η επέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ αποτελεί την πηγή έμπνευσης για μια νέα αρχή»
Όσα δήλωσε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του Δυτικού Τομέα της Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου για την επέτειο συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η δήλωση Γιαννακοπούλου:

«Πενήντα χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ γιορτάζουμε και τιμούμε την συμπλήρωση της ιστορικής ίδρυσης ενός κόμματος που έβαλε την σφραγίδα του στην πορεία της χώρας στην Μεταπολίτευση.  Ο ιδρυτής μας Ανδρέας Παπανδρέου εξέφρασε τις προκλήσεις της εποχής, τις απαιτήσεις της κοινωνίας, την διαφορετικότητα ενός κόσμου που ανέτειλε, την ανάγκη μιας μεγάλης υπέρβασης, τόλμησε, οραματίστηκε και δικαιώθηκε.

Το ΠΑΣΟΚ αναπτύχθηκε γρήγορα, είχε μια θυελλώδη πορεία πριν απ΄ όλα σαν μεγάλο λαϊκό Κίνημα, κυβέρνησε σχεδόν τα μισά χρόνια της Μεταπολίτευσης. Σημαντικές αλλαγές, βαθιές μεταρρυθμίσεις, μεγάλα έργα που στο σύνολό τους άλλαξαν την χώρα έχουν ανεξίτηλα το στίγμα του ΠΑΣΟΚ. Πριν απ΄ όλα η μισή Ελλάδα που αισθανόταν αποκομμένη από το Κράτος, ένιωσε ότι έχει έκφραση, ζωή, ανάσα, μέλλον, ελπίδα.

Κρατάμε αυτές τις σκέψεις πενήντα χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και την ρηξικέλευθη, καινοτόμα Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη σαν πολύτιμη παρακαταθήκη. Σημειώνοντας ότι αυτή η επέτειος δεν είναι κάτι που τιμούμε για να θυμόμαστε, για να αναπολούμε ένδοξες στιγμές του παρελθόντος.

Η επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη δεν μπορεί να αποτελεί μια Πολιτική Επέτειο που απλά μας συγκινεί. Η επέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ αποτελεί την πηγή έμπνευσης για μια νέα αρχή. Αποτελεί ένα κάλεσμα να ανταποκριθούμε στην εθνική ανάγκη για μια ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ όχι σαν κόμμα μικρών βημάτων, συμβιβασμού με την ουσιαστική ακινησία γύρω από μικρά ποσοστά, αλλά ως κόμμα που θα πείσει ότι μπορεί να κυβερνήσει την χώρα. Συνιστά την πρόκληση να δούμε μπροστά, να αναζητήσουμε και να καταθέσουμε προτάσεις ως δύναμη εθνικής ευθύνης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που καθορίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών με προτάσεις για τα νέα προβλήματα στην εποχή των πολυκρίσεων.

Αφήνοντας πίσω σχήματα του παρελθόντος και κάθε ετεροπροσδιορισμό, αναδεικνύοντας τον βαθιά μεταρρυθμιστικό, αντι-λαϊκίστικο χαρακτήρα του, μη αναζητώντας λύσεις σε φαντασιακά σχήματα, μη πιστεύοντας ότι με σκεπτικά και τακτικές προηγούμενων δεκαετιών μπορούμε να εκφράσουμε την κοινωνία σήμερα και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους.

Τώρα είναι η πιο μεγάλη ώρα. Η πιο μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει ως δύναμη της Σοσιαλδημοκρατίας και της μεταρρύθμισης, του πατριωτισμού και της Κεντροαριστεράς, όπως πάντα ήταν, να αποτελέσει την δύναμη της ελπίδας και της νίκης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Αυτή είναι η τιμή που οφείλουμε στην επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη, σ΄ όλους αυτούς που έκαναν το ΠΑΣΟΚ μεγάλο, καινοτόμο, νικηφόρο. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα.»

NETWORK