Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: Ο Κασσελάκης «παράγει μόνο τοξικότητα και παραπολιτικά κουτσομπολιά»

Αλέξης Χαρίτσης: Ο Κασσελάκης «παράγει μόνο τοξικότητα και παραπολιτικά κουτσομπολιά» Φωτογραφία: ATTICA TV
«Ο Κασσελάκης επιτρέπει στον Μητσοτάκη να παίζει μπάλα μόνος του» είπε μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Χαρίτσης.

Τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το μέλλον της Αριστερά στη χώρα και την Ευρώπη, σχολίασε σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Attica Tv ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι όλα όσα πράττει ευνοούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Ο Κασσελάκης επιτρέπει στον Μητσοτάκη να παίζει μπάλα μόνος του» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης. Τόνισε ακόμα πως «Η χώρα έχει ανάγκη για μία νέα αρχή. Εμείς δεν μικρομεγαλίζουμε, δεν λέμε ότι μόνοι μας μπορούμε να αντιπαρατεθούμε».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της αποψινής δημοσκόπησης της MRB για το OPEN είπε ότι η «πολιτική είναι πιο σύνθετη από μία πράξη αριθμητικής». Σημείωσε ακόμα ότι η μεγάλη ζημία που έχει φανεί είναι πως «η ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη παράγει μόνο τοξικότητα και παραπολιτικά κουτσομπολιά» είπε.
Το στοίχημα για μας είναι να πείσουμε τους πολίτες κυρίως του Αριστερούς, ότι υπάρχει μία νέα ελπίδα, πρόσθεσε.

Στο ερώτημα ενδεχόμενης συνεργασίας, είπε πως «εμείς απευθυνόμαστε στους ίδιους τους πολίτες, σε όλους του Αριστερούς, σε όλους που έχουν βιώσει την απαξίωση, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Χρειάζεται ένα σχέδιο αντιπαράθεσης προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι συμπληρωματικό σχέδιο».

«Δεν μπορεί οι θέσεις της χώρας να είναι από τα δεξιά και να υπερθεματίζουν για το πάρτι των εξοπλιστικών του κ. Μητσοτάκη» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Χαρίτσης ενώ σημείωσε ότι «δεν μιλάμε για παρακμή μιλάμε για κατάρρευση. Ο υπερτουρισμός στα νησιά, οι καταστροφές σε περιοχές όπως στη Θεσσαλία, το ζήτημα της λειψυδρίας ακόμα και στην Αττική θα ξαναγίνει δυστυχώς επίκαιρο».

»Ξέρω ότι μπορεί αυτό να ακούγεται πολιτικά ανεπίκαιρο το θέμα αλλά αυτά είναι τα θέματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία». Κάλεσε δε, «να ξεφεύγουμε από τους μικρόκοσμούς μας που περιφέρονται γύρω από την πλατεία Συντάγματος τη Ρηγίλλης και τη Βουλή αι να δούμε τα προβλήματα της κοινωνίας».

Για το ζήτημα της στέγασης, ο Αλέξης Χαρίτσης διερωτήθηκε τι γίνεται με τους καθηγητές που διορίζονται στα νησιά και δεν έχουν πού να μείνουν. Για τα αποτελέσματα στις τοπικές εκλογές της Γερμανίας και την ανάδειξη της ακροδεξιάς ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως πρέπει να σταματήσουμε να πέφτουμε από τα σύννεφα με τις εκλογικές επιτυχίες της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Η πρόσδεση στη φιλελεύθερη συναίνεση οδήγησε σε αυτά τα αποτελέσματα. Η ακροδεξιά με έναν τρόπο απλοϊκό και λαϊκίστικο πιάνει τον σφυγμό της κοινωνίας. Η Αριστερά πρέπει αν ξέρει με ποιους είναι και με ποιους όχι. Πρέπει να είναι με τους εργαζόμενους. Να δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα του παρόντος και του μέλλοντος» τόνισε μεταξύ άλλων ο  Αλέξης Χαρίτσης.

 

NETWORK