Παιχνίδια Εξουσίας

Απαγόρευσαν στον Μεϊμαράκη να καταθέσει ερώτηση για το φλερτ της Τουρκίας με τους BRICS

Απαγόρευσαν στον Μεϊμαράκη να καταθέσει ερώτηση για το φλερτ της Τουρκίας με τους BRICS
Αναμένει το χρόνο για να την καταθέσει ο ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος της ΝΔ.

Η ηγεσία της ΝΔ δεν επέτρεψε να κατατεθεί ερώτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Ευρωκοινοβούλιο για το φλερτ της Άγκυρας με τους BRICS!

Η είδηση είναι διασταυρωμένη και δεν χωρά αμφισβήτηση: Ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής ρωτούσε πώς ανέχονται η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ η Τουρκία να παίζει σε δυο ταμπλό και να ζητάει να γίνει και μέλος των BRICS.

Η Αθήνα, όταν της τέθηκε η ερώτηση προς έγκριση, ζήτησε να μην κατατεθεί και να την ξαναδούν εν ευθέτω χρόνο. Ο δε Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αναμένει την ευκαιρία να καταθέσει την ερώτηση στο εγγύς μέλλον.

Ενόψει και της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 21 με 26 Σεπτεμβρίου (η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί, αλλά αυτό το διάστημα οι δυο ηγέτες θα βρίσκονται από κοινού στη Νέα Υόρκη), η Αθήνα δεν θέλει να ταράξει τα «ήρεμα νερά».

Εδώ δεν το έκανε με όσα έγιναν στην Κάσο, με το πόντισμα του καλωδίου, εδώ δεν διαμαρτυρήθηκε για τα όσα γράφουν για το Αιγαίο και τη «Μητέρα Πατρίδα» τα νέα σχολικά βιβλία, για την ερώτηση του Μεϊμαράκη θα ταράξει το κλίμα;