Πολιτική

Ηλιόπουλος: Βεβαιότητα ότι πρόκειται για δολοφονία ο θάνατος Μανιουδάκη, μετά τις διώξεις αστυνομικών

Ηλιόπουλος: Βεβαιότητα ότι πρόκειται για δολοφονία ο θάνατος Μανιουδάκη, μετά τις διώξεις αστυνομικών Φωτογραφία: INTIME/ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Η δίωξη τους επιβεβαιώνει όσα έλεγε η οικογένεια από την αρχή, επισημαίνει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Επίκαιρη ερώτηση για τη δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη, κατέθεσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.

Στην ερώτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος επισημαίνει πως «η πρόσφατη δίωξη των τεσσάρων εμπλεκομένων αστυνομικών υπαλλήλων από τον εισαγγελέα και η προ ολίγων μηνών ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη μετατρέπουν σε βεβαιότητα αυτό που υποστήριξε από την αρχή του συμβάντος η οικογένεια του θύματος: ότι επρόκειτο για δολοφονία».

Σημειώνει βέβαια, ότι «τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά». Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος από την ΕΛ.ΑΣ, στην οποία ενεπλάκη και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, καθώς και την αυτονόητη διαδικασία της διαθεσιμότητας για τους διωκόμενους υπαλλήλους.

Ακόμα, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε τις πολιτικές ευθύνες της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κάνοντας λόγο για απορία που προκαλεί η υιοθέτηση από πλευράς της αστυνομίας των ισχυρισμών των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Παράλληλα, σημείωσε ότι το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα βάλλονται, ειδικά όσο απουσιάζουν οι πειθαρχικές κυρώσεις για τους διωκόμενους αστυνομικούς.