Πολιτική

Εκλογή νέου αρχηγού στο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ο Πολάκης

Εκλογή νέου αρχηγού στο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ο Πολάκης
Παρέμβαση την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογή νέου αρχηγού με προσφυγή στη βάση ζητάει ο Παύλος Πολάκης με παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που είναι σε εξέλιξη.

Η παρέμβαση του Παύλου Πολάκη δημιουργεί νέα δεδομένα εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Σάββατο και Κυριακή, καθώς ανάλογος προβληματισμός φέρεται να υπάρχει και στην ομάδα των «87».

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τη νέα παρέμβαση του Παύλου Πολάκη, αναμένονται ραγδαίες, καθώς όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε σε μετωπική σύγκρουση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Στέφανος Κασσελάκης, παρότι έως πρόσφατα διακήρυττε πως έχει την πλειοψηφία της βάσης και προκαλούσε τους αντιπάλους του με τη φράση «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», τις προηγούμενες ημέρες φοβούμενος προφανώς για το αποτέλεσμα μιας νέας αναμέτρησης, αρνούνταν να σηκώσει το γάντι, καλώντας τους αμφισβητίες του να του καταθέσουν πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή, εκτιμώντας προφανώς ότι διαθέτει την πλειοψηφία.

Εν αναμονή της απάντησης Κασσελάκη στον Πολάκη και σε όσους άλλους θέσουν στην Πολιτική Γραμματεία το θέμα που θέτουν ήδη στις συνεντεύξεις τους, να σημειώσουμε πως πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν πως ακόμα και αν οι αμφισβητίες δεν διαθέτουν στην Κεντρική Επιτροπή την πλειοψηφία σε μια πρόταση μομφής, αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να προσφύγει στη βάση καθώς διαφορετικά δεν θα μπορεί να διοικήσει.