Πολιτική

Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ δεν καταρρέει - Η αναμονή στις εφημερίες στην Ελλάδα είναι 8 ώρες, αλλά στη Γαλλία 22»

Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ δεν καταρρέει - Η αναμονή στις εφημερίες στην Ελλάδα είναι 8 ώρες, αλλά στη Γαλλία 22» Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Στόχος μου να μειώσουμε τις ουρές στις αναμονές, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε ότι το ΕΣΥ δεν καταρρέει. Παραδέχθηκε ότι οι ασθενείς περιμένουν ένα οχτάωρο στις εφημερίες των νοσοκομείων, αλλά ως επιχείρημα ανέφερε ότι στη Γαλλία η αναμονή φτάνει τις 22 ώρες.

«Δεν μπορεί η εικόνα να είναι ότι το ΕΣΥ καταρρέει, είναι άδικο», υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega, έπειτα από ημέρες που διαμαρτυρόταν γιατί ο τηλεοπτικός σταθμός δεν τον καλούσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Σε κάποιο σημείο αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού πως οι ασθενείς είναι σε απόγνωση επειδή περιμένουν έως και οχτώ ώρες για να εξεταστούν, όταν εφημερεύουν τα νοσοκομεία. «Όσοι διαμαρτύρονται για τη μεγάλη αναμονή στην εφημερία έχουν δίκιο» και συμπλήρωσε ότι το «μεγαλύτερο στοίχημα» που έχει βάλει μέχρι να φύγει από το υπουργείο Υγείας είναι να έχουν μειωθεί οι ώρες αναμονής.

«Τώρα περιμένουν; Πριν από 5, 10 χρόνια δεν περίμεναν 8 ώρες; Τώρα τους ήρθε η απόγνωση; Εκεί είναι η προπαγάνδα. Ο κόσμος ταλαιπωρείται, αλλά δεν είναι καινούριο φαινόμενο», ήταν ένα από τα επιχειρήματα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Στη συνέχεια, έκανε σύγκριση με την κατάσταση που υπάρχει στη Γαλλία, επικαλούμενος ρεπορτάζ της Μαρίας Δεναξά. «Στη Γαλλία ο μέσος χρόνος αναμονής είναι 22 ώρες. Και μου παίζετε στο δελτίο αναμονή οχτώ ώρες; Σοβαρά μιλάμε;», σχολίασε.

«Πάντα υπήρχε αναμονή στην εφημερία, υπάρχει σε πολλά κράτη, δεν σημαίνει ότι το ΕΣΥ καταρρέει. Το ΕΣΥ αλλάζει, είναι καλύτερο από χθες ή προχθές, ξοδεύει περισσότερα χρήματα κι έχει περισσότερο προσωπικό», τόνισε. «Όχι, το ΕΣΥ δεν καταρρέει, να το εμπιστεύεται ο κόσμος», υπογράμμισε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην ενιαία λίστα χειρουργείο. «Τον Μάρτιο, όταν ανέλαβα, ήταν 107.000. Σήμερα είναι 84.000, 23.000 κάτω σε έξι μήνες, είναι μεγάλη πρόοδος για το ΕΣΥ», δήλωσε και πρόσθεσε ότι τα απογευματινά χειρουργεία που έχουν γίνει επί πληρωμή προσεγγίζουν τα 7.000.