Πολιτική

Πέτρος Παππάς: Δεν μπορεί να εκπροσωπείται ο ΣΥΡΙΖΑ από τον μη εκλεγμένο Νίκο Παππά

Πέτρος Παππάς: Δεν μπορεί να εκπροσωπείται ο ΣΥΡΙΖΑ από τον μη εκλεγμένο Νίκο Παππά Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
«Αμεσα ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να πάρει θέση», τόνισε ο βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκτροπή» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, μετά την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, υπογραμμίζοντας ότι «Δεν μπορεί να εκπροσωπείται ο ΣΥΡΙΖΑ από τον μη εκλεγμένο Νίκο Παππά».

«Δεν υπάρχει πλέον χρόνος, δεν μπορεί κάποιος να περιμένει την εκλογική διαδικασία εσαεί, υπάρχει ένα όριο, ένα τελεσίγραφο για το πότε πρέπει να γίνουν αυτές οι εσωκομματικές εκλογές. Είδα ότι προγραμματίστηκε μια κεντρική επιτροπή σε δύο εβδομάδες, δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Δεν καταλαβαίνω πότε σκοπεύει η προσωρινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές», τόνισε, μιλώντας στο Mega.

Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, τόνισε, κάνοντας αναφορά σε μια «οργισμένη βάση του ΣΥΡΙΖΑ», που «βιώνουν αυτή τη στιγμή μια πρωτόγνωρη συνθήκη ανατροπής της βούλησής τους».

Οπως είπε, η χθεσινή ψηφοφορία με τον τρόπο που έγινε, «δεν δείχνει ένα σοβαρό και κανονικό κόμμα, να ψηφίζουν 70 άνθρωποι τηλεφωνικά και άλλοι 200 κρυφά σε κάλπη».

«Πρόταση μομφής και να γίνεται κρυφά, είναι αστείο», τόνισε.

Αφησε αιχμές κατά του Νίκου Παππά, λέγοντας ότι «Δεν μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει έναν αντιβασιλέα και να πορεύεται για μήνες ολόκληρους, μέχρι την πλήρη πολιτική του απαξίωση».

«Δεν μπορεί το κόμμα να εκπροσωπείται από κάποιον που δεν έχει εκλεγεί ως πρόεδρος», τόνισε.

Ο ίδιος βλέπει μια «στρατηγική κωλυσιεργίας», τονίζοντας την ανάγκη οι διαδικασίες να κινηθούν γρήγορα.

Μίλησε για μια μικρή ομάδα ανθρώπων στο κόμμα, «προερχόμενη από το 3%», η οποία «καταδυναστεύει την πλειοψηφία των στελεχών και δεν αφήμνει να εκφραστεί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που δεν προέρχεται από το κομμάτι της Ανανεωτικής Αριστεράς».

Ο Π. Παππάς τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ένα κανονικό κόμμα, όπου «ο πρόεδρος θα μπορεί να διαγράφει τους υβριστές του άμεσα».

Μίλησε συγκεκριμένα για τον Παύλο Πολάκη, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να μην διαγράφεται τη στιγμή που δεν υπηρετεί τη γραμμή του κόμματος».

Τόνισε, επίσης, ότι άμεσα ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να πάρει θέση, χαρακτηρίζοντας ό,τι συνέβη «εκτροπή».