Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Βατερλώ τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια - Δεν επαρκούν λέει το 65,7%

Δημοσκόπηση GPO: Βατερλώ τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια - Δεν επαρκούν λέει το 65,7%
Η χειρότερη ΔΕΘ του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

 Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ δεν έπεισαν τους πολίτες, καθώς οι περισσότεροι τις κρίνουν αρνητικά, σε δημοσκόπηση της GPO.

Παράλληλα, αρνητικά κρίνουν οι πολίτες τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το ζήτημα που απασχολεί τους περισσότερους, κάτι που ανέδειξε και η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Συγκεκριμένα, το 57,4% κρίνουν αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ενώ το 39,2% έχουν διαφορετική άποψη. Πρόκειται ίσως για τη χαμηλότερη επίδοση που έχει σημειώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ όσα χρόνια είναι πρωθυπουργός, σχολίασε ο διευθυντής ερευνών της GPO, Αντώνης Παπαργύρης.

exagelies_beddd.png

exagelies2_89750.png

Την ίδια ώρα, το 65,7% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και το 33,3% τα βλέπουν θετικά ή μάλλον θετικά.

akriveia_d4850.png

Το ζήτημα της ακρίβειας είναι αυτό που «καίει» τους περισσότερους πολίτες. Στην ερώτηση για το ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, η καταπολέμηση της ακρίβειας συγκεντρώνει το 61,7% και ακολουθούν η βελτίωση του ΕΣΥ (43,2%) και η αύξηση μισθών και συντάξεων (41,8%).

Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου της ίδιας δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 27,2% και έχει διαφορά 15,4 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση (11,8%).

Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι στο 9,3% και το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 8,3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 16%.

  • Νέα Δημοκρατία 27,2%
  • ΠΑΣΟΚ 11,8%
  • ΣΥΡΙΖΑ 9,3%
  • ΚΚΕ 8,3%
  • Ελληνική Λύση 8,1%
  • Φωνή Λογικής 4,1%
  • Πλεύση Ελευθερίας 3,5%
  • Νίκη 2,7%
  • Νέα Αριστερά 2%
  • ΜέΡΑ 25 1,5%
  • Αδιευκρίνιστη ψήφος 16%

dimoskopisi_gpo3_627d7.jpeg

Ο Τσίπρας μακράν καταλληλότερος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Το 42,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο καταλληλότερος για αρχηγός του κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι στη δεύτερη θέση, με 17,9%, ενώ ακολουθεί ο Σωκράτης Φάμελλος με 13,7%.

Παράλληλα, το 57,4% συμφωνούν ή μάλλον συμφωνούν με την πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, που οδηγεί το κόμμα σε νέες εκλογές, ενώ το 40% έχει διαφορετική άποψη.

dimoskopisi_gpo4_d4d75.jpeg

Σε ό,τι αφορά στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, το 59% θέλουν νέο πρόεδρο, ενώ το 35,2% επιθυμεί την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη.

dimoskopisi_gpo_02fcf.jpeg

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός στη δημοσκόπηση της GPO, καθώς ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ συγκεντρώνει το 42,7%, ξεπερνώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη (41,2%). Στην τρίτη θέση είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης (31,3%), ενώ σε αυτό το ερώτημα η GPO δεν συμπεριέλαβε πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη.

dimoskopisi_gpo2_cc007.jpeg

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 78,7% δηλώνει ότι πρέπει να γίνει πιο αυστηρό το πλαίσιο της μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ το 83,6% συμφωνούν με την απαγόρευση του κινητού στα σχολεία.

Ολόκληρη η δημοσκόπηση της GPO