Πολιτική

Κατρίνης: Έχουν επιστρατευθεί μηχανισμοί χειραγώγησης - Θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ μικρό που θα είναι στη γωνία

Κατρίνης: Έχουν επιστρατευθεί μηχανισμοί χειραγώγησης - Θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ μικρό που θα είναι στη γωνία Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
«Το διακύβευμα στις εκλογές είναι ένα μικρό ΠΑΣΟΚ που θα μετατραπεί σε δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη ή ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο Κατρίνης.

Σε εξωθεσμικά κέντρα και μηχανισμούς χειραγώγησης, που θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ «μικρό» αναφέρθηκε ο Μιχάλης Κατρίνης σε ομιλία του.

«Μάλλον ενοχλώ. Γι’ αυτό έχουν επιστρατευθεί μηχανισμοί χειραγώγησης, δημοσκοπήσεις που και οι ίδιοι που τις δημοσιοποιούν αποδέχονται ότι γίνονται- αν γίνονται- πάνω σε ένα αδιευκρίνιστο πεδίο», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην κεντρική ομιλία του, σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Ωδείο Αθηνών.

Οι 14.000 υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητάς του είναι «η πιο ηχηρή απάντηση στους μηχανισμούς που επιχειρούν να χειραγωγήσουν τον κόσμο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης», υπογράμμισε.

«Στις 6 Οκτωβρίου, παρά τις προσπάθειες κάποιων, θα ψηφίσουν οι δημοκρατικοί πολίτες και θα σαρώσουν αυτούς τους μηχανισμούς, τα εξωθεσμικά κέντρα και τις επιδιώξεις κάποιων που θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ μικρό, που θα βρίσκεται στη γωνία», συνέχισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Το διακύβευμα στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου είναι ή ένα μικρό ΠΑΣΟΚ του 13% και του 15%, που θα μετατραπεί σε δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη ή ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα αναλάβει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της μεγάλης παράταξης», υπογράμμισε και σημείωσε ότι η 6η Οκτωβρίου είναι η «τελευταία ευκαιρία» για το κόμμα.

katrinis2_74ffb.jpg

«Οφείλουμε να υπερβούμε συμβατικές προσεγγίσεις και συναισθηματικές δεσμεύσεις που μας κρατούν πίσω, που μας οδηγούν να αποδεχθούμε το μικρό και εύκολο για να αποφύγουμε τη δοκιμασία του μεγάλου και δύσκολου. Ποτέ, όμως, το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν για τα εύκολα. Είμαστε εδώ για τα δύσκολα», συνέχισε.

Το ΠΑΣΟΚ «κινδυνεύει να απαξιωθεί» από λογικές ενός μικρομεσαίου κόμματος του 13 ή του 15% «που θεωρούν φυσιολογικό να μετατραπεί σε δεκανίκι για να παραμείνουν η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης στη θέση του πρωθυπουργού», τόνισε.

«Το δικό μας ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ που θα πάρει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης, ενός κόμματος εξουσίας που θα είναι ικανό να κυβερνήσει και θα κυβερνήσει», συμπλήρωσε.

«Δεν μιλάμε για συνασπισμό κομμάτων με συνιστώσες, αλλά για ένα πραγματικό και μεγάλο κόμμα εξουσίας που θα δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, με θέσεις και πολιτική φιλοσοφία ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτό κάλεσμα που θα απευθύνεται σε πολίτες και όχι σε “οπλαρχηγούς” και “ομαδάρχες”, με διαδικασίες άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας», επεσήμανε.

katrinis1_ee6f0.jpg

«Όσοι συναρτούν αυτή την πρωτοβουλία με την προσωπική τους επιβίωση ή την εντάσσουν σε τακτικισμούς, μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει, δεν αντιλαμβάνονται ότι η μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία, η κοινωνική αντιπολίτευση που συνέτριψε τον κ. Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές, τους έχει ξεπεράσει», υπογράμμισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε «κατεστημένα οικονομικά συμφέροντα που φοβούνται τη μεγάλη παράταξη», επισημαίνοντας ότι «βολεύει αυτό το παρακμιακό πολιτικό σκηνικό, όσους θέλουν να κρατήσουν την κομματική εξουσία, κλεισμένοι στο μικρόκοσμο ενός κόμματος καταγραφής και αυτοί που θέλουν μικρομεσαία κόμματα, βολικά για να συνεργαστούν σε μια κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία».

{https://www.facebook.com/mkatrinis/videos/508850808759666/}

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ