Πολιτική

Γεροβασίλη: Ο Κασσελάκης δεν έχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ, η Νοτοπούλου δεν ήταν η μόνη που δέχτηκε εκφοβισμό

Γεροβασίλη: Ο Κασσελάκης δεν έχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ, η Νοτοπούλου δεν ήταν η μόνη που δέχτηκε εκφοβισμό Φωτογραφία: Dimitris Kapantais / SOOC
Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη, κατηγορώντας τον ότι δεν γνωρίζει τα βασικά στοιχεία της Αριστεράς, ενώ υπενθύμισε τους ακραίους χαρακτηρισμούς περί «κουκουλοφόρων» που ο ίδιος χρησιμοποίησε για στελέχη του κόμματος.

«Ο κ. Κασσελάκης ήταν δυστυχώς, παρά τις αρχικές προσδοκίες, ήταν μία δυσάρεστη εξέλιξη για πολιτικούς και αξιακούς λόγους. Στα ατού του εκείνη την εποχή, ήταν ένας νέος, άγνωστος, λαμπερός, επικοινωνιακός και σε μία στιγμή μετά από πολλαπλές ήττες του χώρου, τα μέλη και οι φίλοι που πήγαν στην κάλπη είχαν την προσδοκία ότι κάποιος άφθαρτος θα προχωρήσει τα πράγματα με γρήγορα βήματα», δήλωσε, μιλώντας στο Mega.

Εσωκομματικές διαδικασίες

Στόχος των τελευταίων συχνών συνεδριάσεων της Πολιτικής Γραμματείας έχει να κάνει με την οργάνωση του οδικού χάρτη μέχρι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τις εκλογές για την ηγεσία του κόμματος.

«Προφανώς, κάποιοι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί οι κάποιοι θα πρέπει να έχουν ορισμένες προϋποθέσεις. Πέρυσι, για παράδειγμα υπήρχε η προϋπόθεση 30 υπογραφών μελών της ΚΕ. Συζητήθηκε λοιπόν αν αυτό είναι αρκετό. Συζητήθηκαν θέματα - χωρίς να φθάσουμε σε κάτι τελικό - όπως εάν κάποιος πρέπει να εμφανίσει το Πόθεν Έσχες του ή το πιστοποιητικό ποινικού μητρώου.

Πρoφανώς δεν είναι ευχάριστο να συναντάμε μπροστά μας θέματα πυο έχουν να κάνουμε με θέματα διαφάνειας. Ωστόσο, κίνητρό μας δεν ήταν ο κ. Κασσελάκης, προφανώς ήταν διάφορα θέματα που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν», τόνισε.

«Πιστεύω ότι δέχτηκαν κι άλλοι εκφοβισμό εκτός της Νοτοπούλου»

Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν σέβεται τις συλλογικές διαδικασίες του χώρου, ενώ αποκάλυψε πως εκτός από τη βουλευτή του κόμματος Κατερίνα Νοτοπούλου, υπήρξαν και άλλοι που δέχτηκαν εκφοβισμό από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας παράλληλα πως το κόμμα «θα πρέπει να ανασυνταχτεί γρήγορα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών».