Πολιτική

Κεφαλογιάννης: Δεν συμμετείχε Έλληνας αξιωματικός σε τουρκική εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Κεφαλογιάννης: Δεν συμμετείχε Έλληνας αξιωματικός σε τουρκική εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή
Η απάντηση του Γιάννη Κεφαλογιάννη στη Βουλή για την εκδήλωση της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Η εκδήλωση της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα στην οποία παρέστη ο Έλληνας αξιωματικός, αφορούσε τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων της γείτονος και όχι την Μικρασιατική Καταστροφή, ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης στη Βουλή.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Νίκη Δημήτρη Νατσιού, ο οποίος εγκάλεσε την κυβέρνηση για συμμετοχή αξιωματικού σε «εκδήλωση εορτασμού της σφαγής των Ελλήνων», ο κ. Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι η πρόσκληση ανέφερε ξεκάθαρα πως επρόκειτο για εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι της ημέρα «Νίκης», όπως οι Τούρκοι έχουν ονομάσει την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Τόνισε δε, πως όλα έγιναν με βάση το πρωτόκολλο του υπουργείου Εξωτερικών, πως από το 2017 υπάρχει ελληνική παρουσία στην συγκεκριμένη εκδήλωση με εξαίρεση τα έτη 2020 και 2021 λόγω κορονοϊού και πως αντίστοιχα υπάρχει παρουσία στελεχών του τουρκικού στρατού κάθε χρόνο και στην αντίστοιχη εκδήλωση που διοργανώνει η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα για να τιμήσει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

«Δεν εκδώσατε καμία ανακοίνωση για την ημέρα μνήμης του μικρασιατικού ελληνισμού. Δεχόμαστε συνέχεια προκλήσεις από τον Μπενίτο της Άγκυρας. Πέστε κάποτε και ένα ‘’Μολών Λαβέ’’ για να καταλάβουν οι θρασύδειλοι Τούρκοι σε ποιους απευθύνονται», επέμεινε ο Δημήτρης Νατσιός, με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη να απαντά σε διαφορετική γραμμή από αυτή των «ήρεμων νερών».

«Αυτή η κυβέρνηση είπε πράγματι ‘’Μολών Λαβέ’’, και στον Έβρο και με την επακούμβηση της τουρκικής φρεγάτας και ανελλιπώς τα τελευταία 5 χρόνια, κάνει ότι χρειάζεται να ενισχύσει σε όλα τα επίπεδα τις ένοπλες δυνάμεις, ακριβώς για να είμαστε σε θέση όποτε και αν χρειαστεί να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση, γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουν κάποιοι γείτονές το θέμα της ισχύος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.