Πολιτική

Debate στο ΠΑΣΟΚ: Οι ενστάσεις και οι προτάσεις - Τι ζητούν οι υποψήφιοι

Debate στο ΠΑΣΟΚ: Οι ενστάσεις και οι προτάσεις - Τι ζητούν οι υποψήφιοι Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
Οι πέντε (πλην Ανδρουλάκη) συμφώνησαν να υπάρχει η δυνατότητα followup ερώτησης στο debate αμέσως μετά την τοποθέτηση του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ.

Τις λεπτομέρειες του debate συζήτησαν οι ομάδες των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με τις follow up τοποθετήσεις να προκαλούν τη μεγαλύτερη διαφωνία μεταξύ τους.

Η πλευρά Γερουλάνου ζήτησε να υπάρχει γυναικεία εκπροσώπηση στην ομάδα των δημοσιογράφων. Επίσης ζήτησε να διερευνηθεί η δυνατότητα μετάδοσης του debate και από άλλα ιδιωτικά κανάλια, ακόμα και σε μεταγενέστερο χρόνο. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ δεσμευτήκαν να κάνουν την διερεύνηση.

Διχογνωμία ή μάλλον ανοιχτή διαφωνία υπήρξε στο θέμα με τις follow up τοποθετήσεις των υποψηφίων προς έναν άλλο υποψήφιο. Η πλευρά Ανδρουλάκη υποστήριξε να γίνεται η followup ερώτηση μετά το τέλος όλου του κύκλου του συγκεκριμένου θέματος και με ένα δίλεπτο απευθείας αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο ανθυποψηφίων.

Αντέδρασαν όλοι οι υπόλοιποι με το επιχείρημα, αφ’ ενός ότι αν ολοκληρωθεί ο κύκλος των τοποθετήσεων στο συγκεκριμένο θέμα ότι ο τηλεθεατής δεν θα θυμάται ποια ήταν η ακριβής διατύπωση για την οποία ζητείται η follow up διευκρίνηση. 

Οι πέντε (πλην Ανδρουλάκη) συμφώνησαν να υπάρχει η δυνατότητα followup ερώτησης αμέσως μετά την τοποθέτηση του υποψηφίου (εφ’ όσον κρίνεται απαραίτητο κάτι τέτοιο) και να έχει διάρκεια 30+ 30. Ή και συμβιβαστικά 30+30+30+30 (συνολικά 2 λεπτά). Σε αυτό η πλευρά Ανδρουλάκη θα απαντήσει αύριο. Επίσης μάλλον προκρίνεται κάθε υποψήφιος να έχει 5 φορές τη δυνατότητα τέτοιας παρέμβασης σε όλη τη διάρκεια του debate.

Δεν έχει αποφασιστεί αν μπορεί να χρησιμοποιήσει ωστόσο, 2 ή περισσότερες «κάρτες» στην ίδια ενότητα. Η εκπρόσωπος του Δούκα σήμερα δεν είχε ιδιαίτερες αντιρρήσεις παρά μόνο σ’ αυτό το επίδικο θέμα.