Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Η μάχη των συγκεντρώσεων και των εντυπώσεων

ΠΑΣΟΚ: Η μάχη των συγκεντρώσεων και των εντυπώσεων
Η παρουσία όλων στα ΜΜΕ θα είναι πυκνή και δεν θα λείψουν οι αιχμές για όποιον συνυποψήφιο θεωρούν ως βασικό αντίπαλο.

Στην τελική ευθεία για την εκλογή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, οι έξι υποψήφιοι θα κοιμούνται λίγο, θα κινούνται πολύ και θα μιλούν όσο αντέχουν.

Το πρόγραμμά τους παραπέμπει στην καθημερινότητα αθλητών και θα πάνε έτσι, με τη μεγαλύτερη δυνατή δαπάνη ενέργειας, μέχρι τις κάλπες. Τους δίνει ισχυρό κίνητρο το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει προεξοφληθεί το αποτέλεσμα ούτε οι συμμαχίες ενόψει του δεύτερου γύρου και ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο η συμμετοχή και η πολιτική καταγωγή των ψηφοφόρων.

Η παρουσία όλων στα ΜΜΕ θα είναι πυκνή και δεν θα λείψουν οι αιχμές για όποιον συνυποψήφιο θεωρούν ως βασικό αντίπαλο (ο Ανδρουλάκης τον Δούκα, ο Δούκας τον Ανδρουλάκη και τη Διαμαντοπούλου, η Διαμαντοπούλου τον Δούκα και τον Γερουλάνο, ο Γερουλάνος την Διαμαντοπούλου και τον Δούκα και πάει λέγοντας).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον αέρα του φαβορί αφού όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν «κλειδωμένη» την παρουσία του στον δεύτερο γύρο, θα κάνει αυτό που ξέρει καλά. Θα συνεχίσει τις περιοδείες του (στην Κόρινθο, στο Κιλκίς, στις Σέρρες, το Σάββατο στην Πάτρα) και θα πραγματοποιήσει την κεντρική του εκδήλωση στην Αθήνα την Παρασκευή (σε σημείο που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί), κάνοντας επίδειξη δύναμης, όπως εκτιμούν στο επιτελείο του.

Ο Χάρης Δούκας, βέβαιος ότι θα περάσει στον δεύτερο γύρο, θα διανύσει πολλά χιλιόμετρα από την Πάτρα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και το Αγρίνιο, για να κάνει την κεντρική προεκλογική του ομιλία την Τετάρτη, στο γήπεδο του Πανελληνίου στην Κυψέλη. Την Πέμπτη θα παρακολουθήσει την περιφορά του πολιούχου της Αθήνας Αγίου Διονυσίου και την Παρασκευή θα βρίσκεται στη Λάρισα, όπου 105 προσωπικότητες του νομού (από αυτοδιοικητικούς παράγοντες μέχρι εκπροσώπους παραγωγικών φορέων) υπέγραψαν κείμενο υπέρ της υποψηφιότητάς του.

Η Άννα Διαμαντοπούλου έκανε την επικοινωνιακή έκπληξη αναρτώντας ένα απόσπασμα συζήτησης με την Δήμητρα Παπαδοπούλου (παιδική της φίλη), τον Σπύρο Παπαδόπουλο, τον Γιάννη Μπέζο και τον Σταμάτη Φασουλή. Επιστρέφει στη γενέτειρά της, την Κοζάνη, απ όπου ξεκίνησε τις περιοδείες της, κάνει μια "αρχηγική" εμφάνιση στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη και καταλήγει, την Πέμπτη, στην κεντρική της ομιλία, σε ξενοδοχείο στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Ο Παύλος Γερουλάνος, την τελευταία εβδομάδα της καμπάνιας του, θα δώσει το βάρος στη βόρεια Ελλάδα (Δράμα, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη) και θα κάνει την Τετάρτη την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, στην παλιά Βουλή. Εχοντας ολοκληρώσει την περιοδεία του στην Κρήτη, προβάλλει ένα σποτ με στιγμιότυπα από το «νησί της δημοκρατίας», όπως το χαρακτηρίζει με βασικό σύνθημα «νέα ηγεσία που μπορεί να σταθεί και να δώσει μάχες απέναντι στη ΝΔ, στην κοινωνία, στη Βουλή, παντού».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου θα επενδύσει στην εκλογική της περιφέρεια, στον πολυπληθή δυτικό τομέα της Β Αθήνας όπου εκλέγεται. Αιγάλεω, Περιστέρι, Χαϊδάρι, παντού, από γειτονιά σε γειτονιά, από λαϊκή αγορά σε καφετέριες και από καταστήματα σε υπηρεσίες. Και όλα αυτά με πολύ Tik Tok.

Ο Μιχάλης Κατρίνης ξεκινά την εβδομάδα από την εκλογική του περιφέρεια, από τον Πύργο Ηλείας. Ακολουθούν το Περιστέρι, η Λάρισα, η Σπάρτη, η Καλαμάτα και την Παρασκευή η Αχαΐα. Το μήνυμα που μεταφέρει είναι ότι υπάρχουν «τρεις επιλογές, όχι προσώπων αλλά αντιλήψεων». «Φωτογραφίζει» τον Ανδρουλάκη ως «μια από τα ίδια - δεύτερο κόμμα», την Διαμαντοπούλου ως «δεκανίδι της ΝΔ - Μητσοτάκης μέχρι να δύσει ο ήλιος» και (προσπερνώντας Δούκα-Γερουλάνο) προτάσσει τη δική του αντίληψη για μια "μεγάλη δημοκρατική παράταξη" που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας ξανά.