Πολιτική

Μετά το Panic Button έρχεται το Safe Youth για τη βία ανηλίκων

Μετά το Panic Button έρχεται το Safe Youth για τη βία ανηλίκων Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Πολύ σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή Safe Youth, για τα θύματα βίας ανηλίκων, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την εφαρμογή Safe Youth, με στόχο την προστασία ανηλίκων από παραβατικές συμπεριφορές συνομήλικων τους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

«Θα μπορεί ένα έφηβος εκτός σχολικού περιβάλλοντος να μπορεί να ειδοποιεί την αστυνομία αν αισθάνεται ότι κινδυνεύει η σωματική του δραστηριότητα», τόνισε και όπως είπε η εφαρμογή αυτή θα τεθεί πολύ σύντομα σε λειτουργία.

Η βία ανηλίκων «Είναι ένα σύνθετο ζήτημα που αφορά πρωτίστως την οικογένεια ως βασικό πυρήνα ανατροφής των παιδιών», πρόσθεσε. Έκανε λόγο για δυνατότητες αυστηροποίησης των ποινών στα ζητήματα που αφορούν την παραμέληση ανηλίκων, ενώ τόνισε ότι στο μέλλον θα μας απασχολήσουν και ζητήματα με πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και πως συνδέεται η ψηφιακή με πραγματική βία, ζήτημα για το οποίο εκτίμησε ότι υπάρχει ανάγκη και κανονιστικής παρέμβασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.