Παιχνίδια Εξουσίας

«Βολιδοσκόπηση» Μεϊμαράκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας

«Βολιδοσκόπηση» Μεϊμαράκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Ο πρωθυπουργός αναζητά υποψηφιότητα που θα στηριχτεί από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 23 Σεπτεμβρίου, μετά την πρόσκληση και την επίσκεψη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Μέγαρο Μαξίμου τα «Παιχνίδια Εξουσίας» είχαν τίτλο (ΕΔΩ) «Νέα ονόματα για την Προεδρία της Δημοκρατίας-Το κριτήριο Μητσοτάκη».

Εκεί αναφέραμε πως η επίσκεψη Μεϊμαράκη πυροδότησε σχετικά σενάρια, αλλά όπως φαίνεται αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει καπνός που να δικαιολογεί τη σχετική φωτιά.

Ωστόσο, στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπήρχε και φωτιά και καπνός.

Δεύτερη πολύ καλή πηγή μας ενημέρωσε ότι ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βολιδοσκοπήθηκε από τον πρωθυπουργό για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δεν γνωρίζουμε αν η βολιδοσκόπηση έγινε για λόγους αβρότητας ή ο πρωθυπουργός το σκέφτεται σοβαρά, γνωρίζουμε όμως ότι η βολιδοσκόπηση έγινε!

Όπως σημειώσαμε και στο προηγούμενο σημείωμά μας το ενδεχόμενο δεύτερης θητείας για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει οριστικά αποκλειστεί, καθώς απειλούν με καταψήφιση πάνω από είκοσι «γαλάζιοι» βουλευτές, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος του προέδρου της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Νίκου Παππά, απέκλεισε τη στήριξή της, καθιστώντας την επιλογή του πρωθυπουργού στο πρόσωπό της ουσιαστικά απαγορευτική!

Ποιο είναι το πρώτο κριτήριο του πρωθυπουργού για την επιλογή του επόμενου ανώτατου πολιτειακού άρχοντα; Την υπερψήφισή του από σύσσωμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ώστε να μην του δημιουργηθεί ένα ακόμα μεγάλο εσωκομματικό πρόβλημα. Και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ένα τέτοιο πρόσωπο!