Πολιτική

Νέα Αριστερά: «Και για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο ο μόνος υπεύθυνος είναι ο ανεύθυνος κ. Μητσοτάκης»

Νέα Αριστερά: «Και για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο ο μόνος υπεύθυνος είναι ο ανεύθυνος κ. Μητσοτάκης» Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC
Σήμερα όλη μέρα ο κ. Μητσοτάκης έκανε ότι πυρκαγιά δεν υπάρχει, αναφέρει η Νέα Αριστερά.

Ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Νέα Αριστερά με αφορμή τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο.

«Από κάθε φωτιά η οποία ξεφεύγει παίρνουμε τα μαθήματά μας», είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από μερικές εβδομάδες και απ’ ό,τι φαίνεται μαθήματα δεν έχει πάρει και τα παθήματα συνεχίζονται] σχολίασε η Νέα Αριστερά σε δήλωσή της.

«Η φωτιά στο Ξυλόκαστρο συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα φτάνοντας ο καπνός της στο κέντρο της Αθήνας. Η φωτιά έχει περάσει στην Ακράτα και κινείται προς την περιοχή του Μοναστηρίου, ενώ ο δήμαρχος της περιοχής σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την κατάσταση «τραγική».

»Πάντως σήμερα όλη μέρα ο κ. Μητσοτάκης έκανε ότι πυρκαγιά δεν υπάρχει. Η πραγματικότητα όμως είναι πως επειδή η κυβέρνηση για πέμπτη χρονιά δεν φρόντισε να προσλάβει πυροσβέστες έχοντας ως βασικό εργαλείο αντιμετώπισης το 112, όχι μόνο πυρκαγιά υπάρχει, αλλά και σε μια εποχή που ο καύσωνας έχει υποχωρήσει, έφτασε να εκτείνεται σε μέτωπο 32 χιλιομέτρων».

Η Νέα Αριστερά καταλήγει στην ανακοίνωσή της λέγοντας πως «και γι’ αυτή την κατάσταση ο μόνος υπεύθυνος είναι ο ανεύθυνος κ. Μητσοτάκης».