Πολιτική

Ορκίζεται η νεα κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα

Ορκίζεται η νεα κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα Ορκίζεται η νεα κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα
Ορκίζεται η νεα κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα Καθυστέρηση, λόγω διαδικαστικών, παρουσιάζεται στην έναρξη της ορκωμοσίας του νέου Υπουργικού Συμβουλίου και της νέας κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Η ορκωμοσία δεν γίνεται από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος έχει ήδη ενημερώσει σχετικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν πολιτικό όρκο, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους οι οποίοι θα δώσουν θρησκευτικό όρκο.

«Χρειάζεται μια νέα πολιτική και θα την κάνουμε πράξη» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν είναι αισιόδοξος απάντησε: «Πάντα». Επίσης δήλωσε: «Θα μιλάμε πολύ συχνά και συστηματικά, έχουμε πολλά να πούμε αλλά πρώτα πρέπει να ορκιστούμε. Πρέπει να σεβαστούμε τη διαδικασία».

«Δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες του ελληνικού λαού» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.

«Στην Ευρώπη θα ακούσουν όσους έχουν κάτι να πουν» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει τέσσερα υπερ-υπουργεία και επτά υπουργεία. Στην κυβέρνηση μετέχουν και εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα.