Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνία για μορατόριουμ στην ΚΟ - Περιπλέκει την κούρσα η υποψηφιότητα Φαραντούρη

ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνία για μορατόριουμ στην ΚΟ - Περιπλέκει την κούρσα η υποψηφιότητα Φαραντούρη
Τα... παράπονα που ακούστηκαν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Την Πέμπτη η υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Στοιχειώδη «αντανακλαστικά επιβίωσης» αρχίζουν να εμφανίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, στη χθεσινή συνεδρίαση της οποίας ακούστηκαν πολλές φωνές για την ανάγκη να σταματήσει η αναπαραγωγή του δικαστικού λόγου στα Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 15 μέλη της ΚΟ, από διάφορες πλευρές, έκαναν εκτενή σχετικά παράπονα, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα βγαίνουν στη δημόσια σφαίρα μόνο τα εσωκομματικά θέματα, με αποτέλεσμα να επισκιάζεται η προβολή του κοινοβουλευτικού έργου του κόμματος.

«Δεν μας παίρνει άλλο»

Η συμφωνία με τις συγκεκριμένες επισημάνσεις ήταν τόσο καθολική, σε σημείο στο οποίο αρκετοί σημειώσουν πως ακούστηκαν παρόμοιες θέσεις ακόμη και από αυτούς που πρωταγωνιστούν στην αντιπαράθεση. Επίσης, η σχετική συζήτηση φαίνεται ότι έγινε σε ήρεμο κλίμα, το οποίο προκαλεί αισιοδοξία ότι ενδεχομένως να γίνουν σεβαστές οι φωνές για ηρεμία. «Συνομολογήθηκε ότι δεν μας παίρνει πλέον να χτυπάμε ο ένας τον άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Dnews βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Αίτημα Φάμελλου για δέσμευση παραμονής όλων στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε αυτό το κλίμα, ο Σωκράτης Φάμελλος υπενθύμισε ότι η ΚΟ είχε τον τελευταίο χρόνο ένα θετικό μοντέλο λειτουργίας, το οποίο χαρακτήρισε «κεκτημένο του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας πως «αυτό θέλει να δει και η κοινωνία». Παράλληλα, ζήτησε τη δέσμευση όλων ότι θα παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας για τη δική του στάση: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ».

Διευκρινίσεις Γιαννούλη

Σε διευκρινίσεις για την πρόσφατη αναφορά του, «πέφτει ο διακόπτης», η οποία είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις του κασσελακικού στρατοπέδου στα social media, προχώρησε ο Χρήστος Γιαννούλης. Όπως εξήγησε, δεν εννοούσε ότι κάποιοι θα ρίξουν τον διακόπτη (αναζητηθεί από το Συνέδριο να ακυρωθεί η απόφαση καθαίρεσης του Στέφανου Κασσελάκη από την ΚΕ), αλλά ότι ο διακόπτης θα πέσει από μόνος του, δηλαδή ότι το κόμμα δεν βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και μεγάλη αναστάτωση.

Παππάς: Η ΚΟ να είναι «συγκολλητική ύλη»

Στην λογική του να λειτουργήσει η ΚΟ ως ανάχωμα στη συνεχιζόμενη εσωστρέφεια είχε μιλήσει ο Νίκος Παππάς κατά την εισαγωγική τυο τοποθέτηση στη συνεδρίαση του οργάνου, αναφέροντας: «Η δουλειά μας μέσα στο Κοινοβούλιο είναι -και θα την κάνουμε και εμείς ακόμα περισσότερο- συγκολλητική ύλη και πολλαπλασιαστική δύναμη για την παράταξή μας». «Κάθε παρέμβασή μας μέσα στη Βουλή να είναι ένα μήνυμα ενότητας και προοπτικής για αυτόν τον χώρο», συμπλήρωσε στην ίδια κατεύθυνση.

Περιπλεκει την κούρσα η υποψηφιότητα Φαραντούρη

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον υποψηφίων για την προεδρία να εξασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στελεχών, με τη χθεσινή κατάθεση υποψηφιότητας του Νικόλα Φαραντούρη να περιπλέκει τα πράγματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε ότι οι 87 θα στηρίξουν όλα τα πρόσωπα που έχουν εναντιωθεί στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία είναι το πιο επιφανές στέλεχος της ομάδας, φωτογράφισε τον Σωκράτη Φάμελλο, κάνοντας λόγο για μια πολύ αξιόλογη υποψηφιότητα.

Οι «87» θέτουν το θέμα των συνεργασιών του προοδευτικού χώρου

Αν και το μεγαλύτερο μέρος των 87 φέρεται να υποστηρίζει τον Σωκράτη Φάμελλο, παρόλα αυτά καταβάλλονται προσπάθειες το ρεύμα αυτό να ενισχυθεί περαιτέρω. Σε αυτή την κατεύθυνση, εκκρεμεί μια συνάντηση του με τα μέλη της ομάδας που μετέχουν στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν πραγματοποιηθεί, αναμένεται να του ζητηθεί να μιλήσει για την προοπτική συνεργασιών στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, καθώς και για τα πεπραγμένα των 11 μηνών της προεδρίας Κασσελάκη.

Την Πέμπτη η υποψηφιότητα Κασσελάκη

Τέλος, σε ότι αφορά τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, χθες περιόδευσε στη Σαλαμίνα. Το βίντεο με το οποίο θα ανακοινώνει επισήμως της υποψηφιότητα του αναμένεται, κατά πάσα πιθανότητα, την Πέμπτη, όπως αναφέρουν στενοί του συνεργάτες.

# TAGS