Πολιτική

Παιδικός φίλος της Διαμαντοπούλου ο πατέρας του 26χρονου Έλληνα που σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ

Παιδικός φίλος της Διαμαντοπούλου ο πατέρας του 26χρονου Έλληνα που σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ
«Η καταδίκη κάθε μορφής τρομοκρατίας είναι αυτονόητη, απερίφραστη και αδιαπραγμάτευτη», αναφέρει σε ανάρτησή της η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Η Άννα Διαμαντοπούλου με ανάρτησή της δηλώνει συγκλονισμένη για τον θάνατο του 26χρονου Ιωνά Καρούση που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στο Τελ Αβιβ χθες καθώς ο πατέρας του είναι παιδικός της φίλος. 

Η πολιτικός αναφέρει ότι «Ο Δημήτρης Καρούσης, ένας από τους σημαντικότερους νευρολόγους στον πλανήτη, έχασε στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ, τον γιο του. Με τον Δημήτρη είμαστε φίλοι από παιδιά. Δεν υπάρχουν λόγια συμπαράστασης για τον χαμό του μοναχογιού του. Η καταδίκη κάθε μορφής τρομοκρατίας είναι αυτονόητη, απερίφραστη και αδιαπραγμάτευτη. Δημήτρη, εγώ και ο αδερφός μου ο Γιάννης, είμαστε κοντά σου».

{https://www.facebook.com/anna.diamantopoulou/posts/10231392643852858?ref=embed_post}

Ποιος είναι ο 26χρονος Έλληνας που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ

Ένας Έλληνας Ίωνας Καρούσης είναι μεταξύ των θυμάτων από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Πρόκειται για τον 26χρονο Ίωνα Καρούση, κάτοικος Ιερορολύμων, γιος καταξιωμένου νευρολόγου στο Ισραήλ, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Ο 26χρονος φέρεται να ήταν φοιτητής στο Τελ Αβίβ και είχε βγει για ψώνια όταν βρέθηκε στο επίκεντρο της επίθεσης. Σύμφωνα με παλαιότερη ανάρτηση της ισραηλινής πρεσβείας στην Ελλάδα, ο πατέρας του, Δημήτρης, ήταν ο πρώτος μη Εβραίος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή στο Ισραήλ.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων». «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος», καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών

Η ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισράηλ στην Ελλάδα

«Συμμεριζόμαστε τη θλίψη της οικογένειας του Έλληνα πολίτη, θύματος της απεχθούς αδιάκριτης τρομοκρατίας, που δολοφονήθηκε χθες βράδυ στη Γιάφο απο Παλαιστίνιους τρομοκράτες», τονίζει σε ανακοίνωσή η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.

{https://www.facebook.com/IsraelinGreece/posts/952528190249596?ref=embed_post}

Υπενθυμίζεται ότι ο απολογισμός από τη χθεσινή επίθεση δύο Παλαιστίνιων σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ αυξήθηκε σε επτά νεκρούς στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας, μετά την ανακοίνωση του θανάτου ενός από τους τραυματίες, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ- Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα.