Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ που κόστισε τη ζωή του 26χρονου Έλληνα

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ που κόστισε τη ζωή του 26χρονου Έλληνα
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ η οποία κόστισε τη ζωή αρκετών αμάχων, ανάμεσά τους και έναν Έλληνα υπήκοο και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Η νέα κλιμάκωση της έντασης στην Μέση Ανατολή, αυξάνει σημαντικά το έλλειμμα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και έχει ως αποτέλεσμα την τραγική απώλεια αμάχων.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο ΟΗΕ, η ΕΕ και η διεθνής κοινότητα στο σύνολο της, οφείλουν να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για τον άμεσο τερματισμό των επιθετικών αυτών ενεργειών και την επίδειξη της απαιτούμενης αυτοσυγκράτησης από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την παροχή κάθε είδους δυνατής αρωγής στην ελληνική Ομογένεια στην ευρύτερη περιοχή, η οποία δοκιμάζεται για άλλη μια φορά από αυτήν την έντονη περιφερειακή ανάφλεξη. Παράλληλα η κυβέρνηση οφείλει να επανέλθει στις βασικές αρχές της διπλωματίας της χώρας, λειτουργώντας, όχι ως προκεχωρημένο φυλάκιο αλλά ως διαμεσολαβητής και παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στη βάση του διεθνούς δικαίου.»