Πολιτική

Δούκας: «Όσοι μας πρόδωσαν για την καρέκλα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας, ούτε αριστερά ούτε δεξιά» (βίντεο)

Δούκας: «Όσοι μας πρόδωσαν για την καρέκλα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας, ούτε αριστερά ούτε δεξιά» (βίντεο) Φωτογραφία: EUROKINISSI/(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
«Με τον Νίκο Ανδρουλάκη, βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ήταν στα ψηφοδέλτια», είπε ο Χάρης Δούκας.

«Θέλουμε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ βούτυρο στο ψωμί του κ. Μητσοτάκη ή ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ;». Αυτό το δίλημμα έθεσε ο Χάρης Δούκας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου.

«Με τον Νίκο Ανδρουλάκη, βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ήταν στα ψηφοδέλτια. Σε ό,τι με αφορά, όσοι μας πρόδωσαν για την καρέκλα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Ούτε από αριστερά, ούτε από δεξιά αν είναι», υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που κάλεσε τους πολίτες στις κάλπες της 6ης και της 13ης Οκτωβρίου για τη «νέα μεγάλη αλλαγή».

«Δεν θέλουμε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ για να συγκυβερνήσουμε με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά για να αλλάξουμε το μοντέλο διακυβέρνησης και να το φέρουμε κοντά στους πολίτες», τόνισε. «Λένε επίσης ότι πρέπει να προσέξουμε με ποιους θα μιλήσουμε από τα αριστερά. Πολύ μεγάλη ένταση, προσέξτε να μην έχουν ανοίξει κάποια μεγάλη κερκόπορτα από τα δεξιά. Να είμαι καθαρός: Δεν θα γίνουμε ξανά δεκανίκι της ΝΔ. Θέλουμε να αλλάξουμε το σύστημα διακυβέρνησης και όχι να συγκυβερνήσουμε», συνέχισε.

6327362_e887e.jpg

Στην ομιλία του, χαρακτήρισε σπέκουλα αυτά που λέγονται ότι δεν κέρδισε εκείνος τον δήμο Αθηναίων, αλλά τον έχασε ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Πού ήταν όλοι αυτοί αν ήταν τόσο απλό;» αναρωτήθηκε. «Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι ένας από σας», είπε, δήλωσε ότι θα είναι πάντα στρατιώτης στο ΠΑΣΟΚ κι πως αν κερδίσει θα καλέσει τους συνυποψηφίους του για να συναποφασίσουν για την επόμενη μέρα.

6327355_b9b74.jpg

6327378_96c95.jpg

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πατριωτικό κόμμα. Έχουμε αναταραχή πολέμου με τον ακροδεξιό Νετανιάχου. Η χώρα μας πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ειρήνης. Η Τουρκία ζήτησε το ψευδοκράτος να αναγνωριστεί. Και μετά συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν. Θα λυθούν λέει τον Ιανουάριο τα θέματα στο Αιγαίο. Ποια θέματα; Πρέπει να είναι αταλάντευτη η γραμμή μας. Ζητάνε το μισό Αιγαίο. Με το δόγμα της γαλάζιας πατρίδας, που διδάσκεται στα σχολεία. Το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει με τα κυριαρχικά δικαιώματα. Έπρεπε με την Κάσο να κάνουμε διάβημα. Δεν μπορούν τα νησιά μας να γκριζάρουν», επεσήμανε ακόμα μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

6327358_9cccb.jpg

{https://www.youtube.com/watch?v=XhUkAYXs7y0}